logo Casalina

Australiër Robert Matthews studeert in Maastricht en gaat op zoek naar wielerdroom

Australiër Robert Matthews studeert in Maastricht en gaat op zoek naar wielerdroom
Robert en zijn Zoé net voor de start in Zelk-Halen

De Australiër Robert Matthews (19) en zijn vriendin Zoé toeren het hele land door op zoek naar koersen waarin de student zich kan laten zien. Het voorbije weekend waagde hij zijn kans in het Limburgse Zelk-Halen op de grens met Vlaams-Brabant. In de rood-blauw-witte kleuren van Entente Cycliste de Wallonie probeert hij zijn dromen waar te maken.

Hij begon vanaf zijn twaalfde competitief te fietsen en trad zo in de sporen van zijn vader die in de negentiger jaren eveneens onze contreien aandeed.

Matthews studeert een bachelor International Business aan de Maastrichtse universiteit

“Die richting ligt me wel, indien ik daar geen werk zou vinden kan ik wel de richting van de marketing of iets sportiefs uit. Uiteraard is mijn droom ook ergens om wielerprof te worden, maar we zien wel wie of wat ik onderweg tegenkom.”

Onderweg kwam hij vriendin Zoé uit Aarlen tegen

“Het draait niet altijd zo goed uit. Daags voor Zelk-Halen ging ik in het Luikse koersen en ik vertrouwde erop de laatste trein naar Maastricht terug te nemen, die rit was opeens afgeschaft. Ik kon mooi dertig kilometer naar Maastricht rijden, voor het merendeel in het donker. Leuk is anders, maar het is een onderdeel van het wieleravontuur. Het is mijn tweede wegseizoen in België. Vorig jaar reed ik ook al koersen, maar dat waren er door corona veel minder. Nu ben ik blij met een volle jaargang. Ik kan goed een bergje over, mijn sprint is niet enorm maar in beperkt gezelschap kan ik aan de meet me wel weren.”

Het seizoensbegin was minder maar

“Aanvankelijk draaide het niet, nu begint het comfortabeler te gaan. Het begon met top dertig en ik was al mee met verschillende vluchten. Je hebt sommige renners die daar echt een neus voor hebben, die hou ik goed in het oog. Ik evolueer nu stilaan naar top vijftien à tien, onder andere met een vijftiende stek in Booischot. Ik zou stilaan een stapje hogerop willen zetten en ik voel me er ook klaar voor, dat is best mogelijk met de benen die ik momenteel heb.”

In Zelk-Halen was hij vanaf de openingsronde in het verweer, iets na halfweg slorpte het peloton de achtervolgende groep op waarin Mattheyw zich bevond. De student finishte als 28ste. En daarna fietste hij van Halen naar Diest om in het station naar Leuven te nemen en daar weer de trein op te springen naar Maastricht. Het ga hem en Zoé goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *