logo Casalina

Belgisch kampioenschap skeeleren in Wilsele-Putkapel was een voltreffer

Belgisch kampioenschap skeeleren in Wilsele-Putkapel was een voltreffer
Skeelerclub RSC Leuven in volle pracht en glorie met Swings en Suttels Beeld Philippe Persoons

Het Belgisch kampioenschap skeeleren op de weg in wijk Kwadenhoek in Wilsele-Putkapel stelde niet teleur. Zowel de zon, de deelnemers en de toeschouwers tekenden aanwezig. Toppers op wielen en/of schaatsen Bart Swings uit Herent en Europees en wereldkampioen skeeleren Jason Suttels uit Tienen wilden het topevenement in een organisatie van RSC Leuven niet missen.

“We waren zeer blij met de opkomst van de atleten en de toeschouwers. We vermoedden al deels dat het een schot in de roos ging zijn door de aangekondigde mooie temperaturen en omdat we vorige week hadden aangekondigd dat toppers zoals Suttels en Swings aanwezig gingen zijn. Het was een unieke gelegenheid om hen in hun eigen streek in actie te zien. Toen de afvallingswedstrijd over vijftien kilometer plaats vond, stond het overal vol toeschouwers”, klonk het fier bij voorzitter van RSC Leuven, Philippe Persoons. “Bij de jeugd deed het deugd om vast te stellen dat onze eigen Johannes Vermeersch, een junior, en één van onze opkomende talenten de titel met vertrouwen kon pakken.”

De wedstrijd landde voor de derde keer in de wijk ‘Kwadenhoek’. Het organiserende RSC Leuven kon rekenen op medewerking en sympathie van omwonenden, van hun skatevrienden van Chiefsinline en van vele sympathisanten. Er kwamen om en bij de 150 deelnemers opdagen.

De wedstrijden begonnen in de voormiddag met korte wedstrijden voor scholieren, cadetten, Jeugd en Senioren. In de namiddag reden ook de miniemen en pupillen en de oudere categorieën hun wedstrijd. Suttels pakte de algemene titel en ook de winst op de afvalling over vijftien kilometer. Hij kwam hand in hand met Swings over de meet, die plaatste zich als tweede maar won wel Belgisch goud op de one lap ofte de 500 meter. Algemeen brons was er voor Indra Médard uit Oostende, Laurens Bergé uit Tienen greep net naast eremetaal. Bij de jeugdreeksen, die meereden met de elites, ging de gouden medaille in de afvalling naar Johannes Vermeersch uit Heverlee.

Swings won de one lap ofte 500 meter voor Robbe Beelen uit Kapellen, bronzen Medaer en Suttels. Deze laatste neemt over enkele weken deel aan de wereldbeker in het Portugese Madeira.

Belgische Nederlander ofte Nederlandse Belg Tom Mulder kon niet meedingen naar eremetaal daar hij in het skeeleren voorlopig de Nederlandse kleuren verdedigt. Op het ijs daarentegen komt hij in de Belgische kleuren in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *