logo Casalina

Zelfverzekerde Frans Claes wint overtuigend prestigieuze BeMC

Zelfverzekerde Frans Claes wint overtuigend prestigieuze BeMC
Frans Claes in goede doen © Marcelo Rypl

Belgisch kampioen Frans Claes heeft dit weekend de felbegeerde Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) gewonnen. De vierdaagse etappewedstrijd in en rond La Roche-en-Ardenne is de zwaarste mountainbikerace in de Benelux. Na acht deelnames is het eindelijk raak voor de Leuvense mountainbiker. Andrew L’Esperance en Tristan Nortje werden tweede en derde, bij de vrouwen was het prijs voor de Canadese Haley Smith.

De Belgian Mountainbike Challenge (BeMC) kent zijn gelijke niet in de Lage Landen. Vier wedstrijddagen met 260 kilometer en maar liefst 8000 hoogtemeters. Dat zijn de harde cijfers voor de grootste en zwaarste mountainbikewedstrijd in de Benelux. Place to be is de streek van La Roche-en-Ardenne, ondertussen de spreekwoordelijke achtertuin van Frans Claes.

Drievoudig Belgisch kampioen Frans Claes rijdt dit jaar bij het Oostenrijkse Pure HUMANPWR Cycling Team en dat legt hem voorlopig geen windeieren. Vier racedagen met vier podiumplaatsen en eindwinst in de BeMC, een mens zou voor minder gelukkig worden. Claes: “Het voelt fantastisch om deze race eindelijk te kunnen winnen. Alle puzzelstukjes vielen dit jaar op hun plaats. Ik ben trots dat ik nu in het rijtje te sta van andere grote BeMC-winnaars zoals Mathieu van der Poel, Tiago Ferreira en Søren Nissen.”

De BeMC begon met een tijdrit van 19,6 kilometer en 710 hoogtemeters.

Claes verbaasde zichzelf door dit huzarenstukje te winnen, ondanks een kettingprobleem. Maar het toonde al direct aan hoe goed de Belgische kampioen zich voelde. Claes: “Ik heb na de tijdrit geprobeerd om de etappes te controleren en niet teveel risico’s te nemen. Ik denk dat ik nu op een ideaal punt gekomen ben waar mijn ervaring en mijn fysieke kracht op hun hoogtepunt zijn. Vooral mijn ervaring heeft dit jaar de doorslag gegeven.”

Claes bouwt nu op naar het Europees kampioenschap in het Franse Laissac (zo 11/06).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *