logo Casalina

Aarschot opende indoor skatepark

Aarschot opende indoor skatepark
Indoor skatepark - copyright Berten Steenwegenx

Na een jaartje uitstel door corona kon Jeugdcentrum De Klinker in Aarschot eindelijk het indoor skatepark in de Cristal Monopole openen. De eerste skaters stonden een halfuur op voorhand aan te schuiven om zo snel mogelijk te kunnen genieten vanhet skatepark. Het park trok meteen kinderen en jongeren van alle leeftijden aan.

Aarschot vangt dromen en ideeën

Het indoor skatepark kwam er op vraag van de jongeren. Stad Aarschot is trotse eigenaar van het label kind- en jeugdvriendelijke stad.

Schepen van Jeugd Geert Schellens: “We vernamen al dat de Aarschotse jeugd blij is met de vele speelterreinen die de stad ontwikkelde, maar de jongeren willen ook ruimte in de stad. Een indoorruimte om ook tijdens de wintermaanden te kunnen skaten was daarbij een suggestie. Het is dus op vraag van de jongeren dat we de ontwikkeling van een indoor skatepark opnamen in het meerjarenplan.”

Door en voor jongeren

“Een grote meerwaarde van dit project is dat ons jeugdcentrum het indoor skatepark in samenspraak met de Aarschotse skaters ontwikkelde”, vindt burgemeester Gwendolyn Rutten. “De skaters mochten zelf de toestellen kiezen en kregen de kans om mee aan de toestellen te bouwen. De toestellen werden in de zomer van 2020 samen met Vzweetje (groepering Leuvense skatecommunity) vervaardigd tijdens enkele workshops aan het jeugdcentrum. Door de coronacrisis moesten ze een jaar op stal blijven, maar dat maakte de opening van
vorige zaterdag extra speciaal.”

Activiteiten indoor skatepark

Tussen december en februari organiseert Jeugdcentrum De Klinker ook extra activiteiten in het indoor skatepark. Zo komt op 6 december de ‘Skatesint’ langs, is er op 27 december een ‘Girls Only sessie’ en zal er op 8 januari een skatecontest georganiseerd worden.

“Naast skaten kan je in het indoor skatepark ook terecht voor een drankje. De toog kijkt uit op het skatepark. Ideaal voor ouders die met hun kinderen langskomen. Op woensdag zijn er ook heerlijke Bicky Burgers te verkrijgen. We bekijken nu nog de mogelijkheid om een
huiswerkhoek te voorzien”, zegt jongerenwerker Jef van De Klinker.

Tot 5 maart

Benieuwd hoe het indoor skatepark aan de Cristal Monopole eruitziet? Je kan het nog bezoeken tot 5 maart 2022. De openingstijden van het indoor skatepark zijn als volgt; op maandag van 15.30 tot 19.30 uur, op woensdag van 12 tot 18 uur en op zaterdag tussen 14 en 18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *