logo Casalina

Alexe De Raedemaeker (15) snelt naar zilver in X-Terra Italië

Alexe De Raedemaeker (15) snelt naar zilver in X-Terra Italië
Alexe De Raedemaeker als tweede op het podium van de Italiaanse X-Terra Credits @multisporter

Na haar zege begin juli in de X-Terra France kwam Zemstse Alexe De Raedemaeker met een tweede plaats terug uit de X-Terra van Italië. Een valpartij met de latere winnares kostte de tiener van Mechelse triatlonformatie SP&O – Simac in het pittig hellende Lago di Molveno de zege. Ze was er trouwens niet de enige De Raedemaeker die meedeed…

“Het zwemmen verliep redelijk vlot. Het vond wel in een zwembad plaats, omdat het water te koud voor ons was. Het was rechtstreeks afkomstig uit het gebergte van de Dolomieten afkomstig. Het fietsen dat ging iets minder vlot. Ik had op zich wel een goede positie en zat op een bepaald moment ook als eerste meisje te rijden. Bij het nemen van een redelijk scherpe bocht op een kiezelstrand kwamen de winnares en ik iets te dicht tegen elkaar en botsten we. Dit had als gevolg dat ik tamelijk hard viel en ook nog even stil stond om mijn ketting terug erop te leggen. Hiermee was ik de eerste dame kwijt, want zij was wel recht gebleven. Ik heb toch nog goed doorgereden op de fiets en tot het tweede meisje kunnen rijden. In haar gezelschap heb ik ook samen gelopen. We hebben de hele tijd een goed tempo kunnen aanhouden en ik heb een spannende sprint voor de tweede plaats gewonnen. Dat gaf me een blij gevoel en de pizza margherita nadien smaakte dubbel zo hard!”, reageerde de blije tweede die er meedeed bij de jeugd B.

Ook haar papa, Koenraad, was naar Italië afgereisd en wel voor deelname in de categorie M45.

“Daags na mijn wedstrijd nam mijn papa deel aan de wedstrijd over de volledige afstand. Hij werd achttiende in zijn leeftijdscategorie.”

De Raedemaeker junior betwist komende zondag de Oxyclean X Challenge in Kasterlee. Minstens top vijf moet mogelijk zijn voor de tiener, die op de fiets uitkomt voor de AA Drink – Young Lions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *