logo Casalina

Leuvense waterpolodames vissen net achter het net in Belgische bekerfinale tegen Gent

Leuvense waterpolodames vissen net achter het net in Belgische bekerfinale tegen Gent
Laqua Leuven verloor nipt van Gent in de bekerfinale

De Leuvense waterpolodames gingen ei zo na door naar penalties in hun eerste finale om de Beker van België. De Leuvensen zagen een sterke worp nog pardoes tegen de paal belanden. Tegen landskampioen Gentse KGZV moesten ze in Aalst nipt het hoofd buigen met een 10-9. In vergelijking met een week geleden in Gent een wereld van verschil toen verloren de Leuvense de finale om de Belgische competitie met 16-6.

Het was de eerste bekerfinale voor Laqua. Kapitein en nummer zes Lotte Delport uit Korbeek-Lo trof twee keer raak in deze Beker ‘Hugo Rasschaert’.

In het eerste kwart maakten de Gentsen net zoals vorige week het verschil, maar niet zo drastisch, het werd 3-1.

““In tegenstelling tot de finale van de competitie in Gent, waar we te laat aankwamen en de opwarming tot een minimum moesten beperken, zaten we nu minder lang vast in het verkeer. Superjammer dat het 10-9 werd voor Gent, het was een regelrechte thriller. Een bekerzege zat er echt in”, wist de doelpuntenmaakster. “Ondanks die 3-1 in het openingskwart waren we echt niet slecht gestart. We hebben echt heel goed gespeeld en hebben het hen flink moeilijk gemaakt.”

Daarna volgden twee gelijke kwarten, 3-3 en 2-2. In het slotkwart werd het zelfs 2-3, net geen 2-4 voor de Leuvensen.

“Het was echt fifty-fifty, dat zij meer ervaring hadden in finales gaf amper tot geen doorslag. We hebben in de laatste dertig seconden de gelijkmaker maar net net net gemist, een bal van ons belandde op de paal. Het had even goed 10-10 kunnen eindigen. Bij 10-10 zouden het penalties geweest zijn. Tijdens de match heeft zowel Gent als Leuven twee van de twee verkregen penalties gescoord ook. We zijn heel trots op ons team! Wij wisten wel dat de score van vorige week niet representatief was voor wat we kunnen. Nu hebben we iedereen daar ook effectief van kunnen overtuigen. We zijn klaar om volgend seizoen minstens hetzelfde te doen en zelfs beter. Vorig jaar werden we derde in het kampioenschap en nu tweede, we willen progressie maken dus dan moeten we de titel maar grijpen zeker?”, beëindigde Delport. “We zijn zeer tevreden met deze tweede plaats in de beker! We hebben er hard voor gevochten, maar het mocht niet zijn. Volgend jaar pakken we ze”, beloofde doelvrouw Hanne Delport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *