logo Casalina

Zoals verwacht geen wereldbeker in Namen voor Vincent Baestaens

Zoals verwacht geen wereldbeker in Namen voor Vincent Baestaens
Vincent Baestaens in betere tijden

Na enkele bijkomende onderzoeken voorbije week heeft Tremelose crosser Vincent Baestaens geen groen licht gekregen voor deelname aan de wereldbekercross van Namen deze zondag. Bij bijkomend onderzoek in het ziekenhuis werden buiten een breuk aan de lendenwerveld ook nog een ribbreuk en enkele microscheurtjes in de knieschijf vastgesteld.

Hoe lang het herstel van de speerpunt van het Leuvense Group Hens – Maes Containers nog zal duren is momenteel nog koffiedik kijken, immers volgende week woensdag volgt er een nieuwe evaluatie van de blessures. Zijn ploegmakker Daan Soete zal alleen de kar van zijn team trekken in deze tweede manche van de wereldbeker. De Kempenaar verdedigt zijn achtste plaats in het algemene klassement. In de Belgische wereldbekerselectie wordt Baestaens niet vervangen. Hij liep zijn verwondingen op bij een zware tuimelperte tegen een stevig uit de kluiten gewassen boom tijdens de opwarming van de Superprestige in Asper-Gavere (13/12).

De Belgische wereldbekerselectie telde veertien renners en zag er als volgt uit:
Wout van Aert, Thijs Aerts, Toon Aerts, Vincent Baestaens, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Timo Kielich, Tim Merlier, Daan Soete, Diether Sweeck, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *