logo Casalina

Zevende keer top tien voor Stan Van Tricht. Het vizier op de Giro U23

Zevende keer top tien voor Stan Van Tricht. Het vizier op de Giro U23
Van Tricht (midden) in achtervolging op Cavendish op het Rot

Stan Van Tricht (21) spurtte naar een zevende stek in de Ronde van Limburg met aankomst in Tongeren. De twintiger uit Boutersem liet wel  topspurter Boy Van Poppel achter zich, maar was niet helemaal tevreden over zijn spurt. De Hagelander van Seg Academy Racing had de indruk dat er veel meer in zat. Hij reist binnenkort naar Italië af om er de Giro u23 te betwisten.

“De benen voelden goed aan, ik kon zeker niet klagen over het gevoel. Mijn spurt begon ik van te ver, dat gebeurde aan het uitdraaien dat kon aanzienlijk beter. Op zich heb ik niet te klagen met die zevende plaats, maar ergens heerst er toch teleurstelling, ik had veel dichter kunnen finishen. Ik had het gevoel dat er meer inzat”, reageerde de snelle man. “Gelukkig viel er amper regen, enkel tijdens de start hadden we te maken met een nat wegdek. Ik had onderweg continu het gevoel dat een goed resultaat erin zat. Tot het aanbreken van de finale, heb ik geen trap te veel moeten uitvoeren. Toen we na enkele schiftingen met dertig à veertig naar de meet reden, had ik de indruk dat ik wel eens dichtbij een mooie plaats kon zijn.”

De Giro U23 (03-12/06) is zijn volgende doel, minstens een ritje kapen de ambitie.

“De eerste drie ritten zijn heuvelachtig van aard, daar zou ik mijn ambities voor ritwinst moeten kunnen onderstrepen. Daar moet ik mijn kans pakken, anders moet ik me richten op de vlakke slotrit. Na die eerste drie etappes zal het zwaarder worden, ik ben geen hooggebergteklimmer dus eventueel is er een kans om in een vlucht mee te glippen. Het zal ook rijden worden in functie van kopman Marco Frigo. Als gevolg van de Giro U23 kan ik twee koersen met de nationale ploeg niet betwisten”, wist de man in vorm.

Hij vertrekt binnenkort naar Italië om volgend weekend een plaatselijke koers vlakbij startplaats van de Giro, volgende week donderdag zet Van Tricht met zijn team aan in de grote rittenkoers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *