logo Casalina

Zestigste Brabantse Pijl start woensdag coronaproof

Zestigste Brabantse Pijl start woensdag coronaproof
De typische start van de Brabantse Pijl op de Leuvense Grote Markt

De 60ste editie van de Brabantse Pijl staat deze woensdag op het programma. Gezien de coronapandemie is van een feestelijke editie geen sprake. Het startschot wordt gegeven om 12.30 uur op het Ladeuzeplein, daar is er geen publiek welkom.

De renners zullen dit jaar ook geen plaatselijke ronde door de stad rijden.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden dit voorjaar alle wielerwedstrijden uitgesteld. Bij de hertekening van de wielerkalender besliste Flanders Classics om vier van hun voorjaarsklassiekers dit najaar te organiseren. De Brabantse Pijl komt woensdag als eerste aan de beurt. “Met het WK 2021 in zicht is de koers vanaf nu van Leuven. Nu de komende weken weer enkele wedstrijden geschrapt werden, hoop ik dat de renners zich vanaf het begin in Leuven tot het einde in Overijse zullen smijten in deze Brabantse Pijl. Uiteraard hoop ik ook dat we een schitterende koers en dito winnaar krijgen”, aldus Leuvens schepen van sport Johan Geleyns.

Startplaats Ladeuzeplein

De start vond de voorbije jaren steeds plaats op de Grote Markt. Om alles coronaveilig te kunnen laten verlopen, werd er dit jaar echter voor een andere startplaats geopteerd. Schepen van sport Johan Geleyns zal om 12.30 uur het startschot geven op het Ladeuzeplein. Toeschouwers kunnen door de coronamaatregelen de start niet bijwonen. 

Dwars door de stad richting Overijse

In tegenstelling tot andere edities zal er uitzonderlijk ook geen lokale ronde gereden worden door de Leuvense binnenstad. Na de start rijdt het peloton 3,5 km door de stad om daarna meteen richting Overijse te trekken. Er wordt aangeraden om de wedstrijd van thuis uit te volgen. Meer info over de wielerklassieker vind je op www.debrabantsepijl.be

Brabantse Pijl voor wielertoeristen geannuleerd

Als gevolg van de coronamaatregelen wordt de Brabantse Pijl Cyclo voor wielertoeristen dit jaar niet georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *