logo Casalina

Zeno Durie grijpt derde zege in Bonheidse Berentrodecross

Zeno Durie grijpt derde zege in Bonheidse Berentrodecross
Vlnr Danckaarts, Durie en Knaepen

De tweede reeks van de eerstejaarsnieuwelingen werd gewonnen door Zeno Durie uit Veurne. Hij had het merendeel van zijn race vooraan het gezelschap van Xander Danckaarts uit Overijse. Met nog een kleine twee lussen te gaan liet hij Durie de voormalige nationale aspirantenkampioen in de steek. Yoram Knaepen uit Lummen bezette de derde en laatste podiumplaats. Lander Artoos uit Hever spurtte naar plaats vier, die even op losse schroeven stond. Quinten Muys uit Hofstade rondde een regelmatige cross af op plaats zes.

In de tweede lus versnelden Danckaarts en Durie, de verzamelde tegenstand had hierop geen antwoord.

Beiden wipten moeiteloos over enkele boomstammetjes die een welgekomen hindernis vormden. Daarachter streden Knaepen, Artoos en Delcommune op dat moment al voor positie drie. Achter hen volgde een groepje van zeven renners die om plaats zes kampten daarbij onder andere Muys en Depraetere. Daarachter fietsten grotendeels enkelingen. Met nog twee lussen ging Durie ervandoor, de tiener van Young Cycling Team Middelkerke verzamelde al snel enkele hectometers bonus. De rest reed toen al op veertig tellen en in de slotronde werden de verschillen nog groter.

Durie en Danckaarts in het offensief
Durie en Danckaarts in het offensief

“Dit was mijn derde overwinning van deze winter. We waren met twee weg en ik maakte het verschil aan de gracht, daar moest Xander van de fiets”, aldus winnaar Durie. “Het was een vreemd seizoen met twee keer een gebroken pols en daarbovenop een coronabesmetting. Ik ben tevreden met mijn tweede plaats”, reageerde Danckaarts die het weekend voordien won in het Franse Oiry.

Vierde Artoos had na zijn aankomst compleet andere kopzorgen.

“Ik was mijn transponder vergeten aan te doen, hopelijk word ik als vierde in de uitslag opgenomen anders is dat een domper. In de slotronde liet ik het podium liggen, ik zat wat vast aan de gracht terwijl de derde onmiddellijk door kon. Ik deed nog een poging om naar hem toe te rijden, maar wou niet zonder energie vallen in de spurt om plaats vier. Ik ben tevreden over deze cross na dit seizoen waarin ik flink wat pech ondervond, gelukkig lijkt het goed te eindigen”, wist Artoos die de kleuren verdedigt van het organiserende AA Drink – Young Lions. Na beraad nam de milde wedstrijdjury de knaap alsnog in de uitslag op.

Artoos (l) verzekert zich van plaats vier
Artoos (l) verzekert zich van plaats vier

Delcommune werd vijfde voor een luid aangemoedigde halve thuisrenner Muys. Michielsen, Oreel, Deram en Geldhof maakten de top tien vol.

Muys soleerde naar plaats zes in Bonheiden
Muys soleerde naar plaats zes in Bonheiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *