logo Casalina

Yarno Vandenbroeck na twee jaar terug naar het vertrouwde Stageco CT

Yarno Vandenbroeck na twee jaar terug naar het vertrouwde Stageco CT
Yarno Vandenbroeck (l) bepaalt het tempo

Diegemse hardrijder Yarno Vandenbroeck (21) keert na twee seizoenen opnieuw terug bij het Aarschotse Stageco Cycling Team. Na een jaartje bij Home Solutions-Soenens en het GM Recycling Team wilt hij zich meer richten op plezier op de fietsen, in plaats van dat de resultaten primeren in zijn eerste seizoen bij de elite z/c.

De wielrenner die over enkele dagen zijn 22ste verjaardag viert, keert samen met Sven Verbeeck uit Rotselaar na twee jaar afwezigheid terug.

“Ik ben even oud als hem, we kwamen samen bij Stageco terecht en vertrokken er samen. Nu komen we er samen terug naartoe, niet dat we dit afgesproken hebben maar het is een leuk gegeven. Sinds enkele jaren terug is het team grondig verandert, er stopten verschillende renners en er werden jonge eerstejaarsbeloften aangeworven. Met Ward Schoevaers rijd ik al samen sinds de junioren. Ik kijk ook uit om opnieuw samen te koersen met renners zoals een Lars Put, een Vince Gerits of een Brent Clé.

Vandenbroeck koesterde zeker nog ambitie op hoger niveau.

“Zeker vorig seizoen dacht ik er even aan om profrenner te worden. Door deze coronacrisis besefte ik dat het misschien beter was om andere plannen na te volgen. Ik had na het aflopen van het voorbije seizoen nog contact met enkele profteams, maar daar kwam niets concreets uit voort. Voorts valt het ook op dat je jaren geleden meer dan een handvol continentale teams had en nu de keuze zeer beperkt is”, zegt Yarno. “De resultaten zijn voor mij vanaf dit seizoen niet het belangrijkste, het plezier van samen te kunnen koersen en dat goed te doen zal primeren. Grotere teams zijn vooral meer resultaatgericht. Ik beleefde twee mooie jaren en daaruit ontstonden mooie vriendschappen, maar om op hoog niveau eliterenner z/c te blijven. Dat zag ik niet meer zitten. Ik heb trouwens nog geen zicht op een kalender volgend seizoen. Ik wil het wielrennen kunnen combineren met een job. Of dat mogelijk is, weet ik niet, ik ben momenteel op zoek naar werk”, besloot de afgestudeerde vliegtuigtechnieker, hij behaalde dit diploma aan het Zavo in Zaventem. Zijn nieuwe job moet zich niet persé in de vliegtuigtechniek situeren, maar geïnteresseerden mogen Yarno Vandenbroeck altijd contacteren via yarno-vandenbroeck@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *