logo Casalina

Xaydee Van Sinaey en Shanyl De Schoesitter aan de winnende hand bij de vrouwelijke jeugd in Bonheiden

Xaydee Van Sinaey en Shanyl De Schoesitter aan de winnende hand bij de vrouwelijke jeugd in Bonheiden
Xaydee Van Sinaey eigende zich de zege toe

Belgische kampioene Xaydee Van Sinaey haalde het bij de juniores voor de Nederlandse Hoefmans en Febe De Smedt uit Liedekerke. Thuisrenster Lore De Schepper overschreed als vijfde de meet. Bij de nieuwelinges boekte Shanyl De Schoesitter al haar negentiende winst op éénentwintig wedstrijden tijd. Ze ging Szekely en de Nederlandse Moes vooraf, Vlaams-Brabants kampioene Alexe De Raedemaeker uit het naburige Zemst finishte als achtste.

In totaal kwamen er 32 meiden opdagen. De juniores gingen eerst van start, vijftien tellen later volgden de nieuwelinges. Beide nationale kampioenes nemen snel de leiding in hun reeks. Halfweg hadden ze al een pittige voorsprong op hun concurrentes, Shanyl was ondertussen overall opgeschoven naar de tweede stek. In ronde drie stond De Raedemaeker in de zandstrook even stil na contact met Van De Vyver, maar beiden konden verder.

Bij het ingaan van de slotronde reed Van Sinaey op kop, gevolgd door De Schoesitter. Hoefmans, Szekely, De Smedt, de Franse Hurteloup, de Nederlandsen Takken en Moes, Gevers, De Schepper en Hendrickx maakten op dat moment de op tien uit. Daarna volgden nog Laurijsen, de Nederlandse Sonnemans, Vandendijck en Marien. De Raedemaeker reed in een groepje met Van De Vyver, de Nederlandse Koster en Bartels rond.

Van Sinaey kwam niet meer in de problemen en won.

De Nederlandse Hoefmans kwam afgescheiden als tweede binnen, De Smedt maakte een goede remonte en werd derde. In de laatste hectometers spurtten de Limburgse Hanne Gevers en de Franse Adele Hurteloup om plaats vier. Ze kwamen met elkaar in botsing en Hurteloup ging onderuit terwijl Gevers finaal vierde werd. Hurteloup had verzorging nodig.

“Het was een heel snelle omloop, je moest continu gas geven. Het was technisch en je kon goed optrekken na de bochten. Ik had graag wat meer modder gehad, maar dit rondje lag me ook wel. Ondanks de vele starters hoopte ik op voorhand wel stilletjes op de zege. Dit was een goede conditietest met het oog op het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Fayetteville”, reageerde Van Sinaey uit Schendelbeke.

“Ik ben wel content met mijn vijfde plaats, top vijf was mijn doel. Zeker omdat zo’n snel parcours niet echt mijn ding is, geef mij maar een zware moddercross, dat kan ik veel beter. Het ging ook echt niet goed gisteren, ik voelde me een beetje ziek. Ik ben zeker blij met de vijfde plaats met al die omstandigheden en ik voelde misschien toch iets meer stress omdat het een thuiscross was”, reageerde een opgetogen De Schepper. Ploeggenote An-Sofie Mariën uit Sint-Katelijne-Waver was er negende.

Lore De Schepper verweert zich op eigen ondergrond
Lore De Schepper verweert zich op eigen ondergrond

De Schoesitter pakte haar negentiende zege op 21 wedstrijden in deze Berentrodecross.

“Het lag er technisch bij, dat was niet enorm in mijn nadeel en in de bochten kon ik goed doortrekken. Ik startte op vijftien seconden van de juniores en eindigde finaal als tweede op tien seconden van de beste juniore, dat geeft me moed voor de toekomst”, wist de Waasmunsterse die meteen ook het eindklassement van de Oxyclean CX Challenge op haar naam schreef. Szekely en Moes kwamen moegestreden als tweede en derde binnen.

Shanyl De Schoesitter met haar negentiende zege
Shanyl De Schoesitter met haar negentiende zege

Nieuwelinges Alexe De Raedemaeker en Elena Debaele uit Kortenaken zagen af, ieder op hun manier.

“Ik werd uiteindelijk achtste en kon de rest van het groepje waarin ik reed achter me laten. Het was wel lang geleden dat ik zo diep was moeten gaan. Ik denk zelfs dat het van een triatlonwedstrijd was geleden”, reageerde de provinciale kampioene van de AA Drink – Young Lions die deze mooie race organiseerden. “Ik was in december geblesseerd uitgevallen op training. Ik had me bezeerd aan de ligamenten aan de voet. Ik kon hierdoor niet zo enorm veel trainen, wat natuurlijk zijn weerslag had op de conditie. Ik was teleurgesteld over mijn wedstrijd, mijn trainer was echter blij met mijn vorderingen”, wist de achttiende in de uitslag die sinds begin 2022 voor Team Off Road Wilink-Brussels Cycling uitkomt.

Elena Debaele had het niet onder de markt
Elena Debaele had het niet onder de markt

Halve thuisrenster Lien Schampaert uit Hever had het soms moeilijk in het zand, maar evolueerde doorheen de race naar een veertiende stek.

Lien Schampaert in de zandzone
Lien Schampaert in de zandzone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *