logo Casalina

Xander Danckaarts vervoegt nieuwelingenkern Bert Containers – Pauwels Sauzen in 2022

Xander Danckaarts vervoegt nieuwelingenkern Bert Containers – Pauwels Sauzen in 2022
Xander bezegelt de deal met een knokeltje
Ook in coronatijden waarin het voor aspiranten nagenoeg onmogelijk is geweest om hun talent te kunnen tonen, blijft Bert Containers – Pauwels Sauzen kansen geven aan de jongste veldrijdertjes. Aspirantenkampioen Xander Danckaarts uit Overijse komt op 1 januari 2022 naar de jeugdploeg van Jurgen Mettepenningen.
Net als de andere aanwinst van Bert Containers-Pauwels Sauzen Naud De Clercq uit Brakel wordt Xander Danckaarts komende winter nieuweling. Bij de start van 2022 sluiten de twee grote concurrenten in dezelfde leeftijdsreeks bij de club aan. Xander kroonde zich in het seizoen 2019-2020 nog tot Belgisch kampioen veldrijden bij de dertienjarige aspiranten en verzamelde tal van andere titels. Daarbuiten is hij actief in zowel het crossen, mountainbiken als het wegwielrennen.

“Xander is één van de renners die Mario De Clercq en ik al langer volgen. Ook al zijn er al lang geen wedstrijden voor aspiranten, toch namen we contact op”, vertelt ploegleider Tom De Kort. “Xander hoort in zijn leeftijdscategorie bij de beteren en hij sprong in het verleden ook al in het oog tijdens de crossen waar Mario ging scouten. Hij is een lichtgewicht dat geboren lijkt op de fiets.”

Tot begin 2022 crost Xander nog voor de AA Drink – Young Lions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *