logo Casalina

WTC OA presenteert de vijfde editie van de GP Juma Leuven in Everberg

WTC OA presenteert de vijfde editie van de GP Juma Leuven in Everberg
De Braziliaanse Ana Paula Polegatch won de eerste editie van de GP Juma, het jaar nadien was ze tweede

In Everberg vindt komende zondag op 15 mei de derde manche plaats van de Women Cycling Series, daartoe behoren na het afzeggen van Brussel-Opwijk drie Belgische en vier Nederlandse koersen. Het organiserende WTC OA Cycling Team E’berg ziet deze zondag 25 teams van zes renners de start nemen, daarbij ook een delegatie Oekraïnse rensters.

De deelneemsters zullen bij een temperatuur van ongeveer dertig graden tien lussen van 9,7 kilometer moeten afleggen.

“We zijn blij want er zullen daadwerkelijk 25 ploegen starten nu zondag. Waaronder zeer uitzonderlijk ook een delegatie Oekraïense rensters. Deze zijn er last minute bijgekomen omdat een ploeg had afgezegd”, wisten ze bij het organiserende WTC O.A. “Het parcours zal pittig zijn via de Bosberg die in de richting van Moorsel loopt. Deze heeft een lengte van zevenhonderd meter aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7%. De helling van de Grubbe in het Kortenbergse heeft een lengte van 1.006 meter aan een gemiddeld stijgingspercentage van 3,5%. Het parcours ligt er mooi bij en de zon zal ook van de partij zijn. Hopelijk lokt deze combinatie wat toeschouwers die een pintje, hamburger of ijsje kunnen nuttigen.”

De aankomst ligt op de lichthellende Steenhofstraat in plaats van aan de Kruisstraat ter hoogte van De Vredezaal en De Kiek. 

“150 rensters hebben goede en brede banen nodig”, klonk het. Op het vlak van streekrensters staat Dorien Rietjens uit Leefdaal reserve bij Bingoal WB.

Een voorbereidingskoers is er dit seizoen uitzonderlijk niet.

Als gevolg van corona komen er spijtig genoeg geen heren in het voorprogramma voor, volgende editie zijn er terug wielertoeristen.

“De aanvraag van deze koers op nationale kalender moest gebeuren in augustus 2021. We hebben toen beslist om geen twee koersen, maar ééntje te organiseren omdat we niet wisten welke maategelen nu van toepassing zouden zijn. Het is nu wel spijt dat we die mannelijke amateurs moeten ontgoochelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *