logo Casalina

Wout Veuchelen pakt eerste zege bij de aspiranten in Sint-Joris-Weert

Wout Veuchelen pakt eerste zege bij de aspiranten in Sint-Joris-Weert
Vlnr derde Versluys winnaar Veuchelen en tweede Vanden Berghe

Wout Veuchelen uit Werchter was de beste bij de twaalfjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert. Met nog vier rondes af te leggen ontsnapte hij met vier anderen, vijf renners gingen in de tegenaanval. De winnaar zat vooraan en dat was Veuchelen van het Young Cycling Talent Demer en Dijle die zijn medevluchters klopte in de sprint.

De organiserende Wielerclub De Meerdaalspurters vzw zagen net zoals de toeschouwers een rustige aanvangsfase.

In de openingsrondes bleef het zo goed als windstil op vlak van offensieve impulsen. Halfweg koers kreeg Noé Goossens uit Heist-op-de-Berg het moeilijk, de tiener van het Heist Cycling Team moest lossen maar reed de race uit. Met nog vijf lussen af te leggen was Gabriel Vanden Berghe uit Wezembeek-Oppem de eerste echte aanvaller, hij kreeg Clément Lambert uit het Naamse Marche-les-Dames mee, maar ook de rest reageerde. Exact één doortocht later stoven met rugnummer één Wout Veuchelen, andermaal Vanden Berghe en Lambert, Swa Ceulemans uit Heist-op-den-Berg en Robbe Versluys uit Maldegem ervandoor. In de achtervolging was er eerst sprake van het duo Jef Reichelt uit Sint-Laureins-Berchem en Noah Lahaye uit Leuze. Zij werden na enkele kilometers bijgebeend door het trio Jelle Vangoidsenhoven uit Lubbeek, Gust Verschoren uit Tremelo en Dimitri Baudoin uit Trooz. Vooraan de koers was er dus sprake van vijf leiders die op een halve minuut werden gevolgt door eveneens een kwintet.

In de laatste hectometers was de zoon van ex-prof Frederik Veuchelen de snelste voor Vanden Berghe en Versluys. Bij de meisjes was Lien De Ridder uit Schelle de beste.

Voor Veuchelen was het de eerste koers van het seizoen.

“Dit was mijn eerste van het jaar, ik ben blij dat ik die al kon winnen. Toen ze met nog enkele rondjes te rijden aanvielen, wist ik dat het moment gekomen was om mee te gaan. Ik wist dat dit beslissend kon zijn en dat was zo. Ik kon goed mijn sprint aanzetten en kon zo winnen. Ik ben toch wel moe van de geleverde inspanningen”, wist de winnaar.

Lien De Ridder was de sterkste meid
Lien De Ridder was de sterkste meid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *