logo Casalina

WK wielrennen in Vlaanderen zoekt vrijwilligers

WK wielrennen in Vlaanderen zoekt vrijwilligers
Een vrijwilliger in een leeuwenmascottepak begroet klein en groot

Over precies acht maanden is het WK wielrennen te gast in Vlaanderen (18-26/09). De wereldkampioenschappen op de weg beloven een fantastisch negendaags wielerfeest te worden, gaande van Knokke-Heist tot Brugge en van Antwerpen tot Leuven. Uiteraard bestaat er geen koers zonder vrijwilligers! Om van de honderdste verjaardag van het WK wielrennen een grandioos feest te maken, is de organisatie op zoek naar méér dan tweeduizend vrijwilligers per dag. De slogan van dit WK in Vlaanderen, Flanders, where champions are born, slaat niet alleen op de renners. Elke vrijwilliger die dit evenement mee tot stand doet komen, is een kampioen!

Voel je je geroepen?

Al wie een hart heeft voor de koers en zin heeft in vrijwilligerswerk, is meer dan welkom: jong en oud, of je nu langs het parcours woont of wat verder weg. Het is een unieke kans om dichtbij huis deel uit te maken van één van de grootste sportevenementen ter wereld. Voor studenten kan het ook een bijzondere eerste werkervaring zijn die misschien het begin is van meer.

Wat zoeken we?

Van chauffeurs en stewards, over logistieke medewerkers tot ondersteuning bij het onthaal. Dit zijn de taken die zeker moeten ingevuld worden: chauffeurs, seingevers en parking stewards die het WK letterlijk in goede banen leiden, een service team vrijwilligers voor de opbouw, afbraak en logistieke ondersteuning bij de aankomst en finish en in de fanzones, een green team vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken om het evenement zo ecologisch mogelijk te laten verlopen. Daarenboven is de organisatie op zoek naar administratieve ondersteuning voor het verstrekken van accreditaties, informatie te geven en om gasten te ontvangen en wegwijs te maken tijdens het WK.
Enthousiasme en engagement voor één van de beschreven taken, zijn de belangrijkste kenmerken waaraan een kandidaat-vrijwilliger moet voldoen. Ook clubs en verenigingen zijn welkom. Al wie interesse heeft, kan zich registreren via www.flanders2021.com/nl/vrijwilligers. Daar is ook nog bijkomende informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *