logo Casalina

WK wielrennen in Leuven: 100 jaar, 100 dagen, 100 prijzen

WK wielrennen in Leuven: 100 jaar, 100 dagen, 100 prijzen
Vlnr Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani, Gert Van Goolen (vzw Flanders 2021), mascotte Leon, schepen van sport Johan Geleyns en directeur van de UCLL Marc Vandewalle

Op de Grote Markt in Leuven werd afgeteld naar het wereldkampioenschap wielrennen in Leuven, tegelijk de honderdste verjaardag van het WK wielrennen. De klok stond op nog exact honderd dagen tot de start van het WK in Knokke-Heist op achttien september. Om iedereen al in de stemming te brengen voor dat verjaardagsfeest, zijn vielen er honderd schitterende prijzen te winnen. Je kon op zoek gaan naar één van de honderd mascottes die langs de WK-omloop werden verstopt en zo kon je kans maken op een prijs.

De organisatie van de 2021 UCI Road World Championships zorgt samen met al haar partners voor honderd leuke prijzen voor alle wielerfans. Honderd mascottes van het WK werden donderdagochtend verstopt. Wie er eentje vond, had niet alleen de unieke Leon- of Leontien-mascotte in huis, maar wachtte ook een leuke verrassing. Elke mascotte staat immers voor één prijs, stuk voor stuk geschenkjes van de diverse partners van de 2021 UCI Road World Championships. Lotto en Bpost doen er nog een leuk extraatje bovenop voor iedere winnaar. Deze mascottes werden langs de omloop van het WK verstopt, tegen het middaguur waren wel al iets meer dan zestig mascottes gevonden.

Tegelijk begon de organisatie van de 2021 UCI Road World Championships samen met de vier gaststeden, Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven, af te tellen naar de start van het WK op 18 september.

Op elk van de vier locaties werd er een aftelscherm onthuld, in aanwezigheid van de burgemeester, de schepen van sport en de organisatie. Naast dat bord bevond zich ook een cabine met daarin twee hometrainers, als je daarop fietst kan je stroom opwekken om de grote aftelklok te bevoorraden. Burgemeester Mohamed Ridouani en algemeen directeur van Hogeschool UCLL Marc Vandewalle gaven alvast het goede voorbeeld daartoe!

Burgemeester Riduoani en UCLL-directeur Vandewalle voorzien de aftelklok van stroom
Burgemeester Riduoani en UCLL-directeur Vandewalle voorzien de aftelklok van stroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *