logo Casalina

WK-dorp Huldenberg lanceert activiteiten in aanloop naar WK wielrennen, Sven Nys is ambassadeur van hun organisatie!

WK-dorp Huldenberg lanceert activiteiten in aanloop naar WK wielrennen, Sven Nys is ambassadeur van hun organisatie!
Sven Nys op de Smeysberg Credtis: @PicturePlease

Huldenberg, één van de vijf officiële wereldkampioenschapsdorpen in september 2021, lanceerde de grote krijtlijnen van een spectaculair activiteitenprogramma voor het komende half jaar. De vzw Huldenberg WK-dorp 2021 en het gemeentebestuur staan samen in voor de organisatie van dit wielerfeest en vonden het moment gekomen om hun plannen kenbaar te maken.

Al negen keer vormden de Belgische wegen het decor voor het wereldkampioenschap wielrennen. De laatste keer vond in 2002 in Heusden-Zolder plaats waar Mario Cippollini liet zien dat hij de snelste en beste was. In totaal zullen elf regenboogtruien op het spel staan komende herfst. De wedstrijden vinden plaats vanaf 19 tot en met 26 september 2021. De finale in de tweede fase van het WK oogt zeer pittig over de heuvels van de Druivenstreek met een aankomst aan de Philipssite in Leuven. In de “Flandrienlus” liggen gekende hellingen zoals de Moskesstraat in Terlanen, de Beekstraat in Eizer en de Veeweidestraat en de Smeysberg die beiden op Huldenbergs grondgebied liggen. Deze laatste kan zeker als scherprechter worden aangeduid, het stijgingspercentage van zeventien procent zal daar zeker niet vreemd aan zijn. Iedereen is benieuwd of Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Remco Evenepoel of thuisrenner Jasper Stuyven er het verschil kunnen forceren.

Het WK biedt Huldenberg de gelegenheid om zich wereldkundig te maken
Het WK wielrennen biedt Huldenberg de gelegenheid om zich te tonen

Buiten het plezier om de wielertop te ontvangen wil Huldenberg zich aan de wereld laten zien met haar prachtige landschap voor wandelaars en fietsers. Ze verwelkomen de natuurgenieter in een Ardens panorama centraal in Vlaams-Brabant. Tijdens het WK weekend voorzien ze alles voor een meerdaags verblijf.

“We betrekken zoveel mogelijk de lokale handelaars en verenigingen om van dit wereldkampioenschap een feest te maken voor het hele gezin. We voorzien een Vlaamse kermis, een braderie met wereldkeuken, optredens, kinderdorp, spiegeltent, grote schermen,.. Er worden ook randparkings en shuttlebussen voorzien om de vele supporters tot in het centrum te brengen”, lichtte burgemeester Danny Vangoidtsenhoven toe. “In aanloop van het WK laten we iedereen al warm lopen en dit vanaf april tot september. Een Roadshow van het WK, de eerste ‘On tour Sven Nys Academy’, het Benelux kampioenschap retrokoers, de theatervoorstelling Sportman II van Ruben Van Gucht, een wieleravond met bekende sportfiguren gepresenteerd door Ruben Van Gucht, de ploegenvoorstelling en eerste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant in het midden van de zomervakantie. Het programma mag er wel zijn”, verklaarde projectcoördinator Kris Philips.

Last but not least is de gemeente Huldenberg verheugd dat voormalig wereldkampioen veldrijden Sven Nys zich geëngageerd heeft om als ambassadeur van het WK-dorp te fungeren en hun activiteiten te promoten. De ambassadeur heeft alvast de beklimming van de Smeysberg tot een goed einde gebracht. Huldenberg is trouwens geen vreem terrein voor hem, hij zag er enkele jaren terug zoon Thibau als junior de kermiskoers winnen met de alternatieve streep op de hellende Alfons Goossensstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *