logo Casalina

Witse Van Rillaer kiest voor het Heist Cycling Team

Witse Van Rillaer kiest voor het Heist Cycling Team
Witse Van Rillaer kreeg in Neerijse "een hongerke"

Tremelose wielerbelofte Witse Van Rillaer (20) verhuist van het Urbano Cycling naar het Heist Cycling Team. Het voorbije seizoen behoorde hij tot de selectie van de Ronde van Vlaams-Brabant waartoe latere winnaar Niels Merckx behoorde. Op het Belgisch beloftenkamppioenschap in Lokeren zat top tien erin, hij liet zich wat wegdrummen en werd twaalfde. Van Rillaer is al even volgend seizoen aan het voorbereiden en legt zijn focus grotendeels op de manches van de Beker van België.

“Over het algemeen ben ik wel tevreden met mijn seizoen. In de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant had ik in de openingsrit een slechte dag door die hitte. Het klassement was verloren en op die manier reed ik voor de ploeg. Ik ben in de week voor het Belgisch kampioenschap ziek geworden en heb op die manier vier dagen niet kunnen fietsen. Ik heb dan toch nog een twaalfde plaats kunnen bereiken, jammer dat het geen top tien was. Ik zat daar goed in de finale, maar ik heb me in de laatste bocht wat laten doen waardoor er een twaalfde plaats uit de bus kwam. Dat weekend reed ik mijn eerste dubbel, daags na het BK volgde Neerijse. Mijn benen voelden niet meer optimaal aan”, aldus de voormalige veldrijder die in Neerijse als zeventiende binnenkwam.

De laatstejaarsstudent elektromechanica – klimatisering aan hogeschool De Nayer in Sint-Katelijne-Waver koos voor het Heist CT in 2021.

“Ze contacteerden me of ik niet naar hen wou komen, ik stond daar niet weigerachtig tegenover. Mijn programma bestaat onder andere uit de Beker van België. Normaal gezien kan ik kiezen waar ik koers, ik heb geen speciale eisen en wil een regelmatig seizoen afwerken met links of rechts een uitschieter. Ik zal vanaf februari tot tegen de zomer een stage moeten volgen, qua koersen zal dat niet makkelijk worden, maar we slaan er ons wel door.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *