logo Casalina

Wim Ruelens neemt Rodania opnieuw onder de arm

Wim Ruelens neemt Rodania opnieuw onder de arm

Na een onderbreking van om en bij de zeven jaren zal Wim Ruelens uit Boutersem het horlogemerk Rodania terug mee piloteren in de wielerwedstrijden. Hij is volop bezig met de aanpassingen van de reclame op de wagens en klokken. Zo zal er vanaf nu opnieuw “Rodaniaaaah “ uit de luidsprekers weerklinken.

Deze zullen opnieuw het sein geven dat de wielerwedstrijd in aantocht is. In de vroegere jaren was Wim steeds de bestuurder van de Rodania pilootwagen. Na de verkoop van het bedrijf door de familie Aebi heeft Wim er destijds ook een punt achter gezet. Hij liet de pilootwagens nog enkel uitrijden onder eigen naam en tune.

Na een aantal gesprekken met de nieuwe eigenaars, die dit jaar Rodania overgenomen hebben, was de knoop snel doorgehakt om Rodania internationaal terug in de wielerwedstrijden te brengen. Jan Ausloos was hierin een doorslaggevende factor, gezien Ruelens hem al meer dan dertig jaar kent.

“De klik was er onmiddellijk na een vergadering op de hoofdzetel van Rodania in Overijse. Op de parking speelde ik een aantal keer de Rodaniatune en de oude liefde was snel terug. Je kan het wat vergelijken met een café zonder bier. Een koers zonder Rodania, is ook geen koers meer (lach).  Weldra zullen de nieuwe Rodaniahorloges terug te vinden zijn in onze etalages. De productie is nu volop bezig in de fabriek te Zwitserland. Er zal een collectie zijn voor zowel mannen als vrouwen. Deze worden allemaal voorzien van krasvrij glas, Swiss mouvement en vijf jaar waarborg”, geeft Ruelens weer.

De eerste wedstrijden waar de Rodaniatune terug te horen zal zijn, is op een jeugdwedstrijd in Tielt-Winge en onmiddellijk nadien starten we met de BinckBank Tour, een rittenwedstrijd voor profs die gereden wordt in Nederland en België.

De Directie van Rodania bestaat uit twee Belgen en één Zwitser. Jan Ausloos van de directie van Rodania, Patrick Gelder, de eigenaar van Gtime en nu verdeler van Rodania voor de Benelux en Frankrijk. Ten laatste is er nog Christian Frommherz die eigenaar is van de twee productiecentra “Swiss Made”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *