logo Casalina

Wilselse belofte Ellen Feytens klaar voor BK in Anzegem

Wilselse belofte Ellen Feytens klaar voor BK in Anzegem
Ellen Feytens trotseert andermaal de wind. Foto: moments eye cyclingphoto.dk

In de jeugdreeksen kon Feytens van het Lviv Cycling Team wel eens uitpakken op kampioenschappen op hellende omlopen. Als tweedejaarsjunior behaalde ze zo bijvoorbeeld brons in het Henegouwse Lacs de l’Eau de l’Heure. Het West-Vlaamse Anzegem is een ander type omloop waar waaiervorming een rol kan spelen.

Dit nationale kampioenschap voor elites betekent voor de Leuvense een zeldzaam mikpunt in dit coronaseizoen. Een topprestatie zou een mooi en laat geschenk zijn voor haar twintigste verjaardag die ze voorbije zondag vierde.

“Ik vind dat een Belgisch kampioenschap altijd een speciale waarde en uitstraling heeft. Dit kan een seizoen zoals dit zeker een boost geven. De renners werken ervoor en kijken uit naar een bepaalde periode zoals deze en hopen dat alles dan meezit”, opent Feytens die als belofte zich meet met de elite maar na afloop kan smaakt op een podium bij de beloftes. “Het BK in Anzegem is een parcours dat me wel moet liggen. Er kunnen zich verschillende situaties voordoen en je moet voorbereid zijn op alles. Ik wil voor mezelf de druk niet te hoog leggen, maar een podium zou zeker mooi meegenomen zijn. Ik ben wel in conditie en weet wat ik aankan. De concurrentie gaat zich denk ik verschillen per situatie. Als het op een sprint gaat aankomen moet ik Shari Bossuyt zeker in het ook houden. Als ze aanvallen en Lone Meertens gaat mee kan zij een bedreiging volgen. Iedereen is aan elkaar gewaagd het gaat de boodschap zijn om de koers goed aan te pakken.”

De wind zal een invloed hebben gezien de vele open vlaktes.

“De windstoten zullen zeker een rol spelen. Op de omloop bevinden zich straten met tweevaksbanen, open ruimtes, daar moet je goed opletten voor wind en waaiers. Dat kunnen cruciale punten worden om met een groep weg te rijden of het peloton in stukjes te delen. Ik ga tevreden zijn als ik van mezelf kan zeggen nu was het op en kon ik niet meer beter. Als ik alles tot het uiterste heb gegeven en een goede wedstrijd heb gereden. Top tien zou mooi zijn maar natuurlijk hoe korter hoe beter.”

De dochter van voormalig renner Gerrit Feytens start deze dinsdagochtend om 9.30 uur aan haar Belgisch kampioenschap met een lengte van 131,6 kilometer. Ze komt er in actie met ploeggenote Femke Verstichelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *