logo Casalina

William Junior Lecerf bevestigt zijn kunde en wint in het hellende Eizer

William Junior Lecerf bevestigt zijn kunde en wint in het hellende Eizer
Vlnr Eizerse burgemeester Julia, tweede Rogier, winnaar Lecerf en derde Gerits

William Junior Lecerf uit Kluisbergen was aan zijn eerste seizoenszege toe in de zware hellende koers in Eizer. Hij behoorde in deze tachtigste Grote Prijs van Eizer tot een elitegroepje van zes dat zich diep in de finale ontdeed van een zenuwachtig peloton. Achter hem reden provinciaal kampioen Stef Rogier uit Affligem en Belgisch kampioen Vince Gerits naar de overige podiumplaatsen.

Al vanaf de eerste van de 18 af te leggen rondes stonden de 104 vertrekkers paraat voor veel actie

Op het einde van de openingsronde reden Brent Huysmans uit Tisselt, provinciaal beloftenkampioen Brent Van Mulders uit Asse, Tom Dedry uit Othée en de Brit Ross Birrell in de aanval. Het was allesbehalve de laatste aanval, Maarten Van Asbroeck uit het Oost-Vlaamse Smeerebbe-Vloerzegem, Mats Omloop uit Olen en Daan Mariën uit Balen losten hen in het offensief halen.

Slag om slinger volgden er versnellingen, meer dan tien tellen kregen de vrijbuiters niet

Provinciale kampioen Stef Rogier (elite) en Brent Van Mulders (beloften) mengden zich vaak in de strijd, net zoals Jonas Geens uit Nijlen, nationaal kampioen Gerits, Matthias van Roy uit Zichem, Thomas Dhooge uit Waasmunster, Glen Van Nuffelen uit Begijnendijk, Jarno Jordens uit Rillaar, Len Dejonghe uit Wilsele, Tijl Pauwels uit Meer, Sean Bero uit Nodebais, de Tsjech Tobias Vano, Lecerf en Mariën, om er maar enkelen op te noemen.

In ronde 11 bevonden zich vooraan 18 leiders, zij leken even weg te zijn maar hun inspanningen waren nodeloos daar het peloton niet liet begaan. Ondertussen was provinciaal kampioen Brent Van Mulders uit de race gevallen, gelukkig bleef het op het eerste zicht beperkt tot een bebloede rechterelleboog voor de prima pistier. In de twaalfde lus maakten Dhooge, Rogier, Gerits, Lecerf, Geens en Julien Desmarets uit Beersel zich uit het peloton los. Van Roy en Lorenz Van De Wynkele uit De Pinte poogden nog een counter, maar raakten er niet meer bij.

Het sextet had in ronde 14 al een halve minuut voorsprong verzameld. Arne Van Cauwenberge uit Edingen viel ook uit de koers na een val, zijn linker elleboog- en knie vertoonde schaafsporen. Bij het ingaan van de slotronde leek het duidelijk dat de winnaar vooraan zat in de grote groep waagden Van Roy en Van Asbroeck zich aan de zoveelste versnelling, maar dichter raken deden ze niet. In de slotronde volgden nog vele aanvallen vooraan maar Lecerf overschreed solo de meet als winnaar, Rogier, Gerits, Dhooge, Desmarets en Geens vervolledigden in deze volgorde de top zes. Van De Wynckele en Pieter Janssens uit Grobbendonk lieten het peloton nog nipt achter zich en werden zevende en achtste. Een onderweg bedrijvige Tomas De Neve uit Drongen won de massaspurt om positie negen van Jerome Baugnies uit Herzele.

“Het is nog maar mijn eerste zege, maar deze deed wel enorm deugd. Ik wist dat er op deze zware omloop wel iets mogelijk was. Ik verwachtte wel dat deze pittige hellingen op het einde gingen beginnen doorwegen en dat was zo”, reageerde de winnaar.

Na het podium werden streekrenners Jonas Philips uit Vossem en Jelle Vanton uit Overijse nog gehuldigd. Kersverse burgemeester van Eizer, Julia (85), was er als de kippen bij om ze te trakteren op prijzen en drie bezen. Daarna was het nog vollen bak ambiance in Café Bij de Jokke met de mannen van voetbalploeg VKE Eizer achter de tapkraan. De leden van het organiserende Pelotonneke Druivenstreek waren achteraf enorm opgetogen met het verloop en het podium.

Derdeprovincialer VKE Eizer stond in voor de toog
Derdeprovincialer VKE Eizer stond in voor de toog

Één gedachte over “William Junior Lecerf bevestigt zijn kunde en wint in het hellende Eizer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *