logo Casalina

Wielrenner Jonas Heymans (35) moet noodgedwongen stoppen met koersen…

Wielrenner Jonas Heymans (35) moet noodgedwongen stoppen met koersen…
Jonas Heymans werd in het eigen Willebringen in 2015 tweede na Davy Commeyne
Wielrenner Jonas Heymans (35) uit Willebringen stopt definitief met koersen als gevolg van een hartziekte. De kampioen die het voorbije seizoen voor het Leuvense Team Siktivity uitkwam stond steeds garant voor een leuke babbel voor en na de koers, een attractieve en aanvallende koersstijl op zowel vlakke als hellende omlopen en talloze kampioenentitels in verschillende wielerbonden. Zijn aanvalslust en aanwezigheid zullen gemist worden.

De dertiger die afkomstig is uit carnavalstad Halle was in de jeugdreeksen lid van onder andere Sport en Moedig Genk en Lotto Olympia Tienen. Daarna verdedigde hij bij de beloften, elites z/c en masters onder andere de kleuren van Cycling Team 99 Schriek, Van Goethem-Prorace, Tel&Co en het VP Consulting-Prorace CT. Tot in 2014 koerste hij nog samen met zijn broer Jeroen, maar die koos voor een stiel als mecanicien.

Hij won onder andere in Hoegaarden-Meldert, verschillende provinciale kampioenschappen op de weg bij Cycling Vlaanderen en de VWV. Heymans won ook nationale titels bij de masters en kroonde zich zelfs tot Europees kampioen bij de VWV!

“De winst op het BK in 2018 en in Meldert in 2015 bleven me het meeste bij. Uiteraard ook de wedstrijd in het winderige Liederkerke voor de Beker van België, de Liedekerkse Pijl. Ik reed 160 kilometer voorop met gehele Lottoploeg in een kopgroep van twaalf. Voor een kleinere renner uit een kleinere ploeg was dat een mooie ervaring, ik werd toen in 2014 zevende”, blikt hij weemoedig terug. “Tot mijn grote spijt en verdriet dien ik te stoppen met de wielersport. Vorig jaar werd ik een eerste keer onwel tijdens een wielerwedstrijd in Nederland. Een eerste onderzoek bracht niets onrustwekkend aan het licht. In augustus van dit jaar werd ik weer onwel tijdens een wielerwedstrijd. Diverse onderzoeken later blijkt dat ik een ongeneesbare hartziekte heb. Verschillende maatregelen zijn al getroffen om de achteruitgang af te remmen. Het is nu aan mezelf om de kracht te vinden om dit te verwerken en geluk te vinden in de zaken die er wel nog zijn en kunnen. De fiets was voor mij het middel om de wereld te zien zoals hij is, fier te zijn op mezelf, anderen fier te maken en vriendschappen te smeden. Om te genieten van de inspanning en de ontspanning. Om op plaatsen te komen waar ik anders nooit geweest zou zijn. Bedankt aan alle supporters, ploegmaten, vrijwilligers, kiné en verzorgers, aan mijn ouders die me de kans gaven om in de wielersport te stappen, maar niet in het minste aan mijn vrouw die er altijd voor me is geweest. Bedankt aan de fiets”, klonk het afscheid van Heymans van zijn sport.

Www.regiosport.be wenst Jonas Heymans nog veel succes, geluk, geduld en vreugde toe in zijn verdere leven.

Het podium bij de elites 3 in Bekkevoort
Het podium bij de elites 3 op het BK in Bekkevoort met eerste De Schutter, tweede Heymans en derde Heylen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *