logo Casalina

Wielrenner Brent Clé is ondanks de coronabreak mentaal frisser

Wielrenner Brent Clé is ondanks de coronabreak mentaal frisser
Brent Clé legt het op de ploegvoorstelling van het Stageco CT uit in de micro van ploegleider Chris Schepers

Titeldragend provinciaal kampioen bij de elite z/c Brent Clé uit Begijnendijk heeft dit seizoen amper negen wedstrijden op de teller staan, daarbij twee nationale kampioenschappen. De pijlpunt van het Aarschotse Stageco CT diversifieerde het koersen op de weg met het proeven van de mountainbikediscipline.

Hij betwistte zeven koersen waaronder het BK in Lokeren en twee mountainbikeraces. Van deze laatste discipline reed hij de cross country 3 Nations Cup in Beringen en het BK Marathon mountainbike in La Roche, die hij als zevende beëindigde.

“Ik ben tijdens de hele coronaperiode veel blijven fietsen want die liefde is er ook zonder koers. Er echt voor leven was wel wat minder. Na het BK mountainbike waar ik onverwacht een super dag had, kwam de echte super motivatie terug en het betere gevoel ook. Daarna volgden weinig wedstrijden, dus ik kon dat gevoel ook niet meer verzilveren. Ik heb alles bij elkaar gerekend maar negen wedstrijden op een heel jaar gereden, daar kom je niet ver mee. Ik ben niet het type die dan wedstrijden gaat betwisten bij nevenbonden”, wist de hardrijder. “Ik ben het jaar goed gestart met onder andere een vijfde stek in Gent-Staden. Nadien ben ik niet meer de beste versie van mezelf geweest, ik ben erop gebrand om dat volgend jaar terug te zijn.

Deze kalme periode bezorgde hem mentaal een frisser gevoel.

“Dat is nu al veel beter dan tijdens de voorbije maanden, omdat ik voelde dat ik mezelf tekort had gedaan door er niet voor te leven. Ik ben nu gemotiveerd om dat recht te zetten naar volgend jaar toe, in de hoop dat we mogen rijden. Trouwens op vlak van trainen heb ik echt geen probleem om me op te laden, mijn trainer moet me eerder intomen. Ik heb nu twee kalme weekjes achter de rug en ik voel dat het tijd is om er stilletjes weer aan te beginnen.”

Het Stageco CT zal ook volgend seizoen zijn formatie blijven.

“Ik ben daar stilaan meubilair. Ik neem het al even op mij om een beetje de patron te spelen en de nieuwe mannen in de ploeg nemen altijd wel dingen aan als in het zeg. Ook voor de wintertrainingen engageer ik mij om de routes te maken voor de ploegtrainingen en te zorgen dat ze niet over hun toeren rijden. De ploeg wilt ook wel een beetje dat ik die rol van wegkapitein uitvoer. Ik zou trouwens mijn titel behouden omdat er geen PK was. Ik ken het reglement niet, maar ik ga niet meer in die kledij koersen. Dat is een trui die je elk jaar opnieuw moet verdienen”, aldus de dubbele provinciale kampioen. “ Ik ga volgend jaar trouwens wat meer de mountainbikewedstrijden opzoeken. Dat was dit jaar normaal ook al de bedoeling, maar veel is er niet van gekomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *