logo Casalina

Wielervrienden Kampenhout mikken deze zomer op zevende GP Roger De Coninck

Wielervrienden Kampenhout mikken deze zomer op zevende GP Roger De Coninck
Streekrenner Alexander Verbist klopte in 2016 Rojus Adomaitis, toen lag de meet nog in Nederokkerzeel

De Wielervrienden Kampenhout zijn van plan om op zondag 1 augustus de zevende editie van de Grote Prijs Roger De Coninck te organiseren. Normaal gezien vond komende zomer de achtste Grote Prijs plaats, daar corona er vorige zomer een stokje tussen stak is het nog niet zo ver gekomen. De organisatie hoopt om in augustus andermaal deze interclub voor junioren te kunnen brengen.

Deze wedstrijd is een hommage aan ex-prof Roger De Coninck uit Kampenhout die in de zestiger jaren deel uitmaakte van het profpeloton.

“Wij hebben beslist om dit seizoen toch koers voor de juniores te geven. Twee jaar na mekaar geen koers is niet goed. We hebben besloten om de oorlogskas dan maar aan te spreken. Jammer dat het op dezelfde dag van de finale van de Ronde van Vlaams-Brabant valt, dat zou iets uitmaken qua supporters langs de baan. Of dat tegen dan al toegelaten is, dat valt moeilijk te voorspellen”, meldde Hilaire Van hove, secretaris van de Wielervrienden. ”

De Wielervrienden Kampenhout hebben in de loop van voorbije week nog vergaderd en voorzien dat er een biertent, frietkot en hamburgers zou komen in de buurt van de aankomst aan de kerk van Berg in het centrum.

“Het natje en het droogje hopen we zoals het vroeger was te kunnen voorzien, zo het hoort op een koers. Hopelijk mag het al op 1 augustus. Er mogen maximaal 150 renners starten en dat betekent dus dat er maar 25 ploegen aanwezig mogen zijn. Ondertussen zijn er al 28 wielerformaties ingeschreven en dat is al weken het geval. Daartoe behoren onder andere de Britse en de Litouwse nationale ploeg en vijf Nederlandse teams en uiteraard formaties van over het hele land.”

De omloop van de voorbije edities had een lengte van 8,6 kilometer, deze werd vier kilometer langer gemaakt daar het anders maar wat kort zou zijn voor een interclubwedstrijd. Bij de omloop wordt een strook langs de Haachtsesteenweg over en dwars door Kampenhout centrum en het gehucht Kampelaar toegevoegd. Daarna kunnen de renners terug aansluiten in de Voortstraat en zo verder rijden.

De omloop van de junioren in Kampenhout van de voorbije jaren
De omloop van de junioren in Kampenhout van de voorbije jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *