logo Casalina

Wielercomité Sportraad Tienen richt tweede rit Ronde van Vlaams-Brabant in Goetsenhoven in

Wielercomité Sportraad Tienen richt tweede rit Ronde van Vlaams-Brabant in Goetsenhoven in
Het podium van de Tiense Stadsprijs in 2017 Foto: Jacky Claeskens

Het Wielercomité Sportraad Tienen neemt de handschoen op om de tweede etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant op donderdag 28 juli 2021 te organiseren. De organisatie van de vijfdaagse zocht nog een organisator en vond deze in de organisatie en de persoon van inrichter Freddy Nolmans (66) uit Tienen. Als vroegere Sportraad Tienen vonden ze het hun plicht om met het Wielercomité Sportraad Tienen vzw de organisatie op hen te nemen.

Het was al even bekend dat de organisatie van de vijfdaagse een inrichter zocht voor rit twee.

“We hebben het Wielercomité en de daarbijhorende vzw opgericht om de kosten binnen de perken te houden. We proberen om in de toekomst nog een grote koers naar Tienen te halen. Ik las op www.regiosport.be dat de organisatie van de Ronde van Vlaams-Brabant nog zocht naar een inrichter voor die tweede etappe. Uit het Tiense voelde niemand zich geroepen om dat te doen immers Hakendover had al vier keer een rit voor deze vijfdaagse ingericht. Vorig jaar was het WSC Sint-Gillis die als inrichter in Kumtich optrad. Het Vliegend Wiel Oplinter bestaat ondertussen niet meer. Als Wielercomité Sportraad Tienen nemen we onze verantwoordelijkheid op en gaan we ervoor, al vrees ik wel dat we moeilijk uit onze kosten zullen komen, maar dat is nu voor ons momenteel niet het voornaamste.”

Wetende dat het niet evident is om dit financieel zonder verlies rond te krijgen, smijten ze zich toch.

“Hopelijk krijgen we reactie op onze vraag naar sponsoring naar buiten toe, maar we begrijpen dat het voor de plaatselijke middenstander en horeca een moeilijk jaar is”, klinkt het bij Nolmans. “Deze organisatie sluit aan met de doelstelling van onze vzw, namelijk zorgen dat er belangrijke koersen in het Tiense passeren. We richten al achttien jaar de jaarlijkse Stadsprijs Tienen in en kregen ook al de Ronde van België en de Eneco-tour op bezoek. Sinds twee jaar verzorgen we ook de start van de Spar Omloop van het Hageland. Voor 2021 zou deze laatste plaatsvinden op 28 februari maar wegens deze werd door corona afgelast. Ook hadden we meermaals een dernywedstrijd voor dames elites en oude gloriën.”

Het dernypodium van de vrouwelijke elite in 2018 Foto: Jacky Claeskens
Het dernypodium van de vrouwelijke elite in 2018 Foto: Jacky Claeskens

De omloop lijkt grotendeels op die van de rit van Hakendover.

“Die rit kwam in het verleden al langs door Goetsenhoven en uiteraard zag ik daarin mogelijkheden, ik weet dat die omloop goedgekeurd zal worden. De aankomst zal nu wel in de Sint-Laurentiusstraat liggen. We hebben 65 à 75 seingevers nodig om het geheel tot een goed einde te brengen, we zijn er wel nog niet uit of een rondje veertien of zestien kilometer zal bedragen. Dat hangt er allemaal vanaf of we nog een lusje in het Hakendover erbij nemen. Dat scheelt op zich toch al elf seingevers.”

Inrichter Nolmans hoopt ook opnieuw de Stadsprijs voor elites z/c en beloften eind juni te laten plaats vinden in de Tiense kermisweek.

“Vorig seizoen viel die in het water door de coronapandemie. We twijfelen nog of we het in een weekend of op een vrijdagavond zullen organiseren. Het moet sowieso tijdens Tienen kermis vallen”, gaf de zestiger, die organiseren in en uitademt, nog mee. “Voorts wordt onze club meermaals gevraagd om seingevers te leveren op andere koersen. We stonden al langs de kant voor de Ronde van Frankrijk . De Druivenkoers in Overijse en Antwerpen zijn ook vaste klanten bij ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *