logo Casalina

Wereldkampioen Julian Alaphilippe start in Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens

Wereldkampioen Julian Alaphilippe start in Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens
Julian Alaphilippe komt naar Tour of Leuven - Memorial Scherens Foto: Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens

Franse wereldkampioen Julian Alaphilippe verschijnt op zondag 7 augustus aan de start van de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens. De Fransman van Quick-Step Alpha Vinyl keert zo terug naar de locatie waar hij vorig jaar in september op imponerende manier zijn tweede wereldtitel  op rij veroverde.

Een geweldige sfeer, supporters die rijen dik langs het parcours stonden en een meeslepende wedstrijd. Geen sportliefhebber die zich het WK wielrennen van 2021 in Leuven niet meer kan herinneren. Het werd één groot wielerfeest en een zes uur durende promotie voor de sport.

Om de legacy van het WK en Leuven als wielerstad in leven te houden werd de GP Jef Scherens dit jaar opgewaardeerd tot de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens, een eendagswedstrijd op de internationale wielerkalender met een serieuze knipoog naar het WK.

Julian Alaphilippevan Quick-Step Alpha Vinyl stond niet aan de start van de Ronde van Frankrijk, maar was bij zijn terugkeer in de Tour de Wallonie meteen succesvol met ritwinst in de eerste etappe. Schiet hij straks in Leuven opnieuw in de roos?

“Ik kijk enorm uit naar deze Tour of Leuven”, reageert de wereldkampioen. “Dit is totdusver niet het makkelijkste jaar voor mij, terugkeren naar het parcours waar ik wereldkampioen werd, zal toch heel speciaal zijn. Die 26ste september was een hele mooie dag: wat een massa volk langs de kant en wat een ongelooflijk lawaai, dat zal ik nooit ofte nimmer vergeten. Het betekent enorm veel voor mij om de film van die dag terug te kunnen afspelen tijdens de Tour of Leuven.”

Het parcours van de Tour of Leuven zal voor Alaphilippe absoluut vertrouwd aanvoelen. Van de 37 hellingen die de renners op 7 augustus in totaal moeten bedwingen, stonden de meeste in de strijd om de regenboogtrui al op het menu.

De stadslus die de renners in de finale zes keer moeten afleggen, is een exacte kopie van het parcours dat de WK-finale kruidde met vier pittige beklimmingen: de Keizersberg (5%), de Decouxlaan (3,4%), de Wijnpers (8,3%) en de Sint-Antoniusberg (4,7%) die na het WK treffend werd omgedoopt tot de ‘Bult van Alaphilippe’.

Ride Leuven: herbeleef zelf het WK wielrennen!

Enkele uren voor de profs hun opwachting maken is het jouw beurt om nog eens te proeven van het WK-parcours en de WK-sfeer. Het stadscentrum in Leuven zal de hele dag afgesloten zijn voor het verkeer. Iedereen is welkom om tussen 10u30 en 12u de verkeersvrije stadslus van 15 km te fietsen: jong en oud, beginners en gevorderden, met familie of alleen, …

Voor de getrainde fietsers voorziet Ride Leuven een fietstocht van 70 km en 110 km. Overwin eerst de Flandrienlus in de Druivenstreek, een opeenvolging van pittige maar uitdagende (WK-)hellingen. Eindigen doe je met de verkeersvrije stadslus in Leuven. Demarreer net zoals Julian Alaphilippe in het stadscentrum van Leuven of op de Flandrienlus, en moedig hem vervolgens aan tijdens Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens.

De Tour of Leuven is live te volgen bij Sporza op één en Eurosport 1 vanaf 15.40 uur. Meer info via www.tourofleuven.be

Tour of Leuven is een organisatie van De Stoempers vzw en Golazo sports, in samenwerking met We Ride (Ride Leuven) en de Stad Leuven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *