logo Casalina

Wereldbeker veldrijden in Dendermonde getransformeerd in een duatlon

Wereldbeker veldrijden in Dendermonde getransformeerd in een duatlon
Annemarie Worst werd na een behoorlijke wedstrijd in Dendermonde vijfde

Op de derde manche van de wereldbeker in Dendermonde viel er weinig te rapen voor de Vlaams-Brabantse veldritfan. Enkel een heroptredende Vincent Baestaens uit Tremelo kwam er aan de start, hij had het niet onder de markt en werd 28ste in zware omstandigheden. Baestaens’ vriendin Annemarie Worst ging het beter af met een vijfde plaats. De Spanjaard Felipe Orts die tijdelijk in Betekom verblijft reed uit als 26ste.

Bij de vrouwen kwam Worst na de openingsronde als vijfde door, de plaats waar ze op zou eindigen. Naar halfweg cross toe nam ze het voortouw in de achtervolging op leidsters Brand en Alvarado. Ze zag de Amerikaanse Honsinger en landgenote Van Empel haar nog remonteren. Ze verdiende net zoals in de Superprestige in Heusden-Zolder een derde plaats, maar het verliep anders. Na een spurtje werd de Nederlandse Tremelose van het 777 Pro Women CX Team vijfde.

De wereldbekeromloop in Dendermonde Foto: Group Hens - Containers Maes
De wereldbekeromloop in Dendermonde Foto: Group Hens – Containers Maes

Ploegmaats bij het Leuvense Group Hens – Containers Maes Daan Soete en Vincent Baestaens stonden respectievelijk op de eerste en derde startrij. Soete schoot als zevende uit de startblokken en kwam na één ronde als tiende door. Orts startte als vijftiende, Baestaens als zeventiende. De prille dertiger uit Tremelo wilde de Amerikaan Curtis White voorbij, maar die stond dat niet toe. Naar halfweg cross toe verdwenen zowel Soete, Baestaens en Orts uit de top twintig. Ze ondervonden moeilijkheden met het duatlongegeven en hadden liever wat meer willen fietsen. Orts kreeg naar het einde toe last van de koude en werd 26ste. Baestaens reed na zijn breukje in de onderrug en ribbreuk opgelopen in de Superprestige in Asper-Gavere naar positie 28, Soete eindigde als 32ste en ziet zo zijn plaats in de top tien in de wereldbeker evaporeren in het ijle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *