logo Casalina

Werchterse Tebeo organiseert op zondag 25 september mountainbike- én gravelritten

Werchterse Tebeo organiseert op zondag 25 september mountainbike- én gravelritten
Oud-Heverlee staat garant voor een EK én BK gravelbiken

VZW Tebeo in Werchter organiseert voor het eerst naast de traditionele mountainbikerit komende zondag 25 september ook een gravelrit met een volledig gescheiden parcours. Ze beginnen eraan in Werchter, hoe kan het ook anders, om richting Zichem te scheuren. Nadien gaat het richting het Leuvense en Rijmenam. De inschrijvingen zijn geopend!

De rit start in Werchter, een wereldbekend dorp aan de samenvloeing van Dijle en Demer met kilometers gravel paden met vergezichten. In de Grotestraat aan het stadion van KFC Werchter om precies te zijn. De gravelroute start over de Demerdijk in de richting van Langdorp waar de rit splitst. De lange rit gaat dwars door het Hagelandgewijs tot aan de Maagdentoren in Zichem waar het keerpunt ligt om met zicht op de Basiliek van Scherpenheuvel richting de wijngaarden te rijden waar de korte route weer aansluit. Langs korte steile klimmen, enkele lange stevige hellingen en enkele spectaculaire singletracks scheuren de bikers richting de bevoorrading in Rotselaarse deelgemeente Heikant.

De poster van de organisatie van vzw Tebeo op zondag 25 september
De poster van de organisatie van vzw Tebeo op zondag 25 september

Langs het Poeske Scherenspad, een van geboorte Werchternaar, gaat het dan over de terreinen van een lokaal festival naar het landelijke Wakkerzeel waar de korte route zich via de antitankgracht een weg baant naar de Dijledijk. De lange route pikt nog een strak stuk gravel mee langs de Vaart om dan in de richting van het Boortmeerbeeks Broek te laveren om dan in Rijmenam de Dijledijk in de richting van Werchter terug te slingeren.

“De routebeschrijving geldt enkel voor het gravelparcours. De mountainbikeroute is het traditionele parcours rond de Heikant, de Middelberg, de Heikantberg, de Wijngaardberg en de Demervallei”, klonk het bij de organisatie die trouwens voor de 25ste keer een mountainbiketoertocht in het leven roept.

In Werchter kunnen mountain- en gravelbikers verschillende afstanden afleggen
In Werchter kunnen mountain- en gravelbikers verschillende afstanden afleggen

Inschrijven kan op voorhand of ter plaats. De vertrekuren zijn tussen 7 en 10 uur en zijn onmiddellijk na aankomst van de gravelbikers voorzien, mits inschrijving. De aankomst van het wereldkampioenschap voor profs in de weg in het Australische Wollongong valt er ook op scherm te bekijken rond negen uur. Aankomsturen werden niet opgegeven, maar die vallen in het grootste deel van de dag. De gravelritten vallen te volgen op Gpx. Voor de grootste ronde heb je maximaal vijf uur nodig, het is een snel parcours. Meer info vind je hierhier, en op deze locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *