logo Casalina

Wegrenner Lennie Verhaegen doet ervaring op in Zwiftraces

Wegrenner Lennie Verhaegen doet ervaring op in Zwiftraces
Sfeerbeeld Zwift Racing League season 3 Race 1 Douce France Time Trail 1

Tremelose tweedejaarsbelofte Lennie Verhaegen werd in de openingsrace van de Zwift Racing League season 3 derde in de ploegentijdrit. Het was een chrono tegen de tijd in het virtuele Douce France en dat werd uitgevochten in zesde klasse. Verhaegen vormde een sextet met vijf zwiftspecialisten en dat zijn Wim Slabbinck uit Gent, Dylan de Weert uit Grobbendonk, Laurens Seigers uit Mol, Tom De Smet uit Ninove en Peter Van Win uit Zemst.

“Ik heb zelf nog maar vier wedstrijden meegereden op Zwift. Het label zesde klasse klinkt ver, maar buiten de premier league zijn daaronder zes reeksen random bepaald. Dat is niet echt een klassestelsel en bovendien een goede vervanging voor de weg. Het brengt toch dat competitiegevoel een beetje terug. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een rugnummer opspelden en dan de baan op gaan, maar het is toch iets leuk en iets wa ik zeker ga blijven doen. Koersen op de weg, ik vrees dat dat nog even kan duren. Ik heb me voorgenomen om naar geen voorspellingen te luisteren over wanneer we terug kunnen starten. We blijven het maar uitstellen, ik zie het wel op me afkomen”, wist Verhaegen die op de weg voor het Aarschotse Stageco Cycling Team uitkomt.

Verhaegen was tevreden met zijn derde plaats bij de Belgian Zwift Riders Eagles 1.

“Het was een ploegentijdrit dus ik wist niet goed wat te verwachten. Er waren toch wel wat sterke ploegen in onze reeks, maar ik denk dat een derde plaats zeker wel mooi was. Nu hopen dat we elke dinsdag mooie uitslagen rijden en kunne blijven verder doen. Promotie naar de premier league is niet onmiddellijk een optie, dat ligt nog wat ver qua niveau.”

Lennie Verhaegen in afwachting van het wegseizoen
Lennie Verhaegen in afwachting van het wegseizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *