logo Casalina

Weg met de veldritwinter, daar komt het wegprogramma van Team Deschacht – Group Hens – Containers Maes aan!

Weg met de veldritwinter, daar komt het wegprogramma van Team Deschacht – Group Hens – Containers Maes aan!
Team Deschacht Hens Maes staat een pittig wegprogramma te wachten

Het veldritseizoen behoort nog maar enkele weken tot het verleden of het wegprogramma van het Tremelose Team Deschacht – Group Hens – Containers Maes staat al op poten. Ze zoeken, net zoals vorig seizoen het geval was, sportief vertier in zowel binnen- als buitenland. Op de weg zullen Victor Van de Putte uit Rijmenam, Rhune Clynen uit Halen en uiteraard nieuwkomer Anton Ferdinande uit Gent.

Om te beginnen zal er begin mei zal er op stage gegaan worden naar Spanje.

Daarna zullen ze net zoals vorige jaargang de GP Vermarc Sport in en rond Wezemaal betwisten, een wedstrijd in eigen streek. Daarna volgt de 25ste editie van de driedaagse La Vuelta Ciclista a la provincia de Alicante (28-30/05). Daarna volgen vijf dagen training in Spanje. Enkel Daan Soete is er daar niet bij daar hij alles zet op het mountainbiken en de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hij zal dan ongeveer tien dagen in Griekenland aanwezig zijn, in die korte tijdspannen zou hij ongeveer aan een handvol mountainbikeraces in de wijde omgeving deelnemen om UCI-punten te scoren. Hij richt zich nog op het BK mountainbike en op de wereldbekers in Albstadt en Nové Město.

Soete wil het MTB-deelnemersveld aanvoeren voor België op de komende Olympische Spelen
Soete wil het MTB-deelnemersveld aanvoeren voor België op de komende Olympische Spelen

In juni zal in België, Oostenrijk en Polen gereden worden.

Op 5 juni zal de interclub, de Memorial Philippe Van Coningsloo gereden worden, renners tot 25 jaar starten er. Enkele dagen later staan ze op het appel voor de vierdaagse Oberösterreich-Rundfahrt (09-12/06). Daarna staan Romsée-Stavelot-Romsée (19/06, UCI 1.12), het Belgisch kampioenschap voor de elite op de weg in Middelkerke (26/06) en de Poolse Course de Solidarnosc (29/06-02/07, UCI 2.2). Er wordt voorts nagedacht over deelname aan de Ronde van Luik in juli. Eind juli koersen ze mogelijk met een gemengd team in de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant, daar ze ook nog meedingen naar succes in de Noord-Franse Kreiz Breizh (29/07-01/08)

De Gentenaar Anton Ferdinande is een nieuw gezicht bij de donkerblauwgetinte formatie.

“Via zijn trainer Dieter Vanthourenhout kwamen we hem gaandeweg op het spoor. Het is een enorme werker en hij past in ons team. Hij zal twee à drie jaar de kans krijgen om bij ons door te groeien, dat gebeurde eerder al bij enkele anderen. Hij mag proberen schitteren in de iets kleinere televisiewedstrijden zoals de Ethiascross, zo ligt zijn focus iets minder op de wereldbekers”, wist de sportief verantwoordelijke van Deschacht – Hens – Maes, Bart Verschueren.

Anton Ferdinande is de laatste aanwinst
Anton Ferdinande is de laatste aanwinst van Deschacht-Hens-Maes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *