logo Casalina

Wannes Galicia pakt in zijn eerste buitenlandse granfondo in Keulen een derde plaats

Wannes Galicia pakt in zijn eerste buitenlandse granfondo in Keulen een derde plaats
Het Unlimited Cycling Team Belgium was collectief de tweede beste

In navolging van de profkoers van de Rund um Köln vond onlangs in deze Duitse universiteitsstad de Velodrom 125 plaats over uiteraard 125 kilometer. Wannes Galicia uit Tremelo reed er in de kleuren van het Unlimited Cycling Team Belgium. Dat hij in vorm is was een maand geleden al duidelijk toen hij de openingsrit van de Arden Challenge op zijn naam schreef.

Galicia had nog nooit een Gran Fondo in het buitenland gereden.

“Ik was met de ploeg, een leuke bende, al van zaterdag op hotel. Dat scheelde wel een paar uur extra rust, want met de start om half tien was het sowieso vroeg opstaan. Om en bij de 1.000 wedstrijdrijders, was het een heel gewring tot aan de voet van de eerste beklimming. Ik kwam van veel te ver opgedraaid en ik ben onmiddellijk serieus over mijn toeren moeten gaan om boven nog mee te zijn. Kom ik daar boven, is er nog hoop en al honderd man die echt in koers zitten. Boven was er wel al een kopgroep weg van zes, met drie van het team present. Ik zat vooraan relatief in een zetel, het was gewoon volgen. Het was wel een lastige wedstrijd, maar in een prachtige omgeving en organisatorisch volledig verkeersvrij gemaakt. Dat was op zich wel genieten. Bovenop de laatste beklimming bleef nog één renner over van de vroege vlucht, een Duitser met een seconde of 25 op ons. Met nog twintig kilometer te gaan en twee teams die een enorm tempo reden, leek het me het beste om op mijn sprint te gokken. Die Duitser bleef voorop, wat wel echt sterk was”, vertelde Galicia.

Galicia op de Duitse kasseien Credits Sportograf.com
Galicia op de Duitse kasseien Credits Sportograf.com

Toen ze de laatste kilometers ingingen, voelde hij zich nog wel goed.

“Ik ben dan maar beginnen opschuiven. Ik ben de laatste bocht op vijfhonderd meter van de streep echt heel goed uitgedraaid en zo kon ideaal aan de spurt beginnen. Max Haot was sneller, maar dat was op zich geen schande. Derde worden in zo’n wedstrijd is wel iets speciaals, plus dan nog tweede in het ploegenklassement”, reageerde de fiere derde. “Het was wel jammer dat de ploegmaten in de kopgroep deels door pech moesten lossen vooraan. De ploeg, het Unlimited Cycling Team Belgium uit Assent, richt zich vooral op elite 3 en Gran Fondo, met als prioriteit plezier. We staan daar aan de start als een groep vrienden en dat is te merken aan de sfeer. Heel leuk dat dat dan ook met een tweede plaats in hét ploegenklassement werd beloond.

Het was eens iets anders dan de traditionele koersen rond de kerktoren

“We reden een grote lus in lijn met start en aankomst in een wereldstad als Keulen, dat heeft wel eens iets. Zeker als ik dat dan kan afwerken met een podium”, blikte hij terug. “Het was dezelfde finale als de Rund um Köln. Praktisch heel het parcours was ook gelijk aan dat van de profs. Die reden ergens nog een extra lus die wij niet aflegden, maar voor de rest was het wel hetzelfde. Daardoor was er ook heel veel sfeer langs de kant. Dat gaf wel een gevoel van kicken, ik had een paar keer kippenvel op sommige klimmetjes.”

Galicia (r) staat als derde op het Rund um Kölnpodium te blinken
Galicia (r) staat als derde op het Rund um Kölnpodium te blinken

Één gedachte over “Wannes Galicia pakt in zijn eerste buitenlandse granfondo in Keulen een derde plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *