logo Casalina

Voorlopige wielerkalender tot eind april bekend

Voorlopige wielerkalender tot eind april bekend
De nieuwelingenkoers in Sint-Joris-Weert die in 2020 begin maart plaats vond, staat nog niet op de kalender

Cycling Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant stelde een voorlopige wielerkalender voor het nieuwe wielerseizoen op. De wedstrijden lopen onder voorbehoud tot einde april. Vooral koersen in het Pajottenland en het Hageland bevolken voorlopig het programma. Uiteraard is dit een voorlopige versie van de wielerkalender aangezien het nog niet duidelijk is hoe lang deze covid 19-pandemie grip zal blijven houden op de (sportieve) wereld.

Brussel-Opwijk is traditioneel de opener van de wielerjaargang, dit jaar rijden de vrouwen er op zondag 28 februari. Ook de beloften betwisten er diezelfde dag hun koers, het is opnieuw een manche voor de Road Series. Een kleine tien dagen later betwisten de vrouwen een 1.2-koers, de Grote Prijs Oetingen op woensdag 10 maart. Weer exact tien dagen later ontvangen de organiserende Moedige Pedaaltrappers Leenhaag de junioren op zaterdagnamiddag 20 maart in het Zoutleeuwse. Daags nadien komen de elites z/c en beloften er op bezoek.

Op zondag 11 april staan er voorlopig drie koersen op de kalender. Het provinciale kampioenschap bij de elites z/c en beloften vindt er dan andermaal plaats in Galmaarden. De junioren en nieuwelingen worden op diezelfde dag door de Ossenwegse Sportvrienden ontvangen voor hun wedstrijd in Zoutleeuw. Exact drie dagen later rijden de mannelijke en vrouwelijke profs hun Brabantse Pijl met start in Leuven en aankomst in Overijse, zoals vanouds.

De WTC Natuurvrienden Haasrode organiseren op zondag 18 april hun traditionele nieuwelingenrace in en rond Haasrode. Op zaterdag 24 april roept Royal Cureghem Sportief eveneens een nieuwelingenkoers in Vlezenbeek in het leven. Daags nadien organiseren ze miniemen- en aspirantenwedstrijden in datzelfde Vlezenbeek. De Dr Tistaertvrienden tenslotte organiseren hun interclub, de GP Affligem, eveneens op zondag 25 april.

Uiteraard zijn er momenteel nog flink wat lacunes in deze planning en zal er de komende periode mogelijk nog flink wat veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *