logo Casalina

Voorlopig geen koersen tot april, Boortmeerbeekse seizoensopener voor miniemen en aspiranten bedreigd

Voorlopig geen koersen tot april, Boortmeerbeekse seizoensopener voor miniemen en aspiranten bedreigd
Het aspirantenpodium van de veertienjarigen begin april 2019

Als gevolg van de coronamaatregelen genomen door de nationale regering zijn er vooralsnog tot en met einde maart enkel wedstrijden zonder publiek toegelaten voor profrenners. Ook de wedstrijden die in april zouden plaats vinden komen met het verlopen van de tijd ook stilaan onder druk te staan. Dat is ook het geval voor de jaarlijkse seizoensopener bij de miniemen, rennertjes tussen acht en elf jaar, en de aspiranten, renners tussen twaalf en veertien jaar, in Boortmeerbeek.

In maart stonden in Vlaams-Brabant de koers voor de elites z/c en beloften in Betekom en Vollezele (07/03) gepland, diezelfde dag was er ook Mazenzele-Opwijk voor junioren voorzien. Exact een week later op zondag 14 maart is de Gooikse Pijl Oetingen voor elitedames en dus World Tour Teams voorzien, deze race vindt dan wel plaats, maar zonder publiek. Ook Zoutleeuw-Budingen voor elites z/c en beloften (21/03) en junioren (20/03) verdwijnen van de kalender, net zoals de juniorenkoers in Vollezele en de wedstrijd voor nieuwelingen in Nieuwrode (beiden op 21/03). Ook de nieuwelingen zullen op zaterdag 27 maart in Rotselaar niet kunnen fietsen. De organisatoren van deze afgelaste wedstrijden, krijgen van Cycling Vlaanderen de kans om een nieuwe datum later op het jaar te kiezen voor hun afgelaste races.

De Koninklijke Wielerclub De Verenigde Sportvrienden uit Boortmeerbeek organiseren hun jaarlijkse opener voor miniemen en aspiranten voorlopig op zondag 4 april. Dat valt meestal samen met de Ronde van Vlaanderen, ook nu is dat niet anders.

“Onze laatste organisatie op de weg dateert ondertussen al van begin april 2019. We organiseerden toen drie proeven voor miniemen en drie wedstrijden voor de aspiranten. We hebben met de club op het einde van de week een meeting met het gemeentebestuur voorzien. Ik hoop dat de koersen wel door kunnen gaan, al is het maar om de jonge deelnemers een doel te kunnen geven, maar ik vrees dat men gaat beslissen dat koersen voor de jeugd niet zullen kunnen tot na de paasvakantie. Het zou natuurlijk wel mooi zijn dat we in plaats van de opener voor miniemen en aspiranten te zijn zoals de voorbije jaren, dat we meteen een seizoensopener voor de jeugd zouden zijn. Dat zou een unicum voor ons betekenen”, wist secretaris van de Koninklijke Wielerclub De Verenigde Sportvrienden, Pieter Pauwels. “We hebben ons alleszins voorgenomen dat indien de wedstrijd op zondag 4 april niet zou mogen doorgaan, we een midweek koers willen geven voor nieuwelingen en junioren”, deelt Pauwels mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *