logo Casalina

Voorlaatste rit Ronde van Vlaams-Brabant start aan de Niels Albert Bike Store

Voorlaatste rit Ronde van Vlaams-Brabant start aan de Niels Albert Bike Store
De Ronde van Vlaams-Brabant start bij Niels Albert

Het menu van de Ronde van Vlaams-Brabant blijft in deze 26ste editie in 2023 grotendeels hetzelfde uitgezonderd de finale. Waar de voorbije jaren steeds werd gekozen voor Rillaar als finale rit, gaat deze eer nu naar Bertem. Opmerkelijk is dat de voorlaatste dag in de vijfdaagse uit twee delen zal bestaan. In de voormiddag zal er bij Niels Albert in Tremelo worden gestart en rijden ze er naar Bertem, waar er in de namiddag een tijdrit zal plaats vinden.

Voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert is maar al te blij met koers voor zijn deur. In de herfst van 2021 reed het peloton van het WK wielrennen dat onderweg was van Antwerpen naar Leuven al voorbij de NABS in de Kruisstraat in Tremelo.

“Ze vroegen mij of ik geen zin had in dit avontuur en daar kon ik geen neen op zeggen. Het zou een mooi en lastig ritje met flink wat heuvels tussen Tremelo en Bertem worden. Ik ben tevreden dat we deze Ronde van Vlaams-Brabant naar Tremelo konden halen. Het is ook mooi om in de hoedanigheid van een koerswinkel zo’n wedstrijd voor de deur te laten vertrekken. Het is voorts nog mijn droom om ooit een liefhebberskoers te organiseren, eventueel behoort een gravelbikerace ooit tot de mogelijkheden. Wie het startschot zal geven, daar zullen we nog eens over nadenken”, klonk het bij Niels Albert.

De permanentie van deze ochtendrit zal in en rond het stadion van voetbalploeg KV Tremelo in de Basdongenstraat plaats vinden. Verdere info omtrent andere ritten volgen in de toekomst op dit medium.

Ritten Ronde Vlaams-Brabant 2023:

26/7: Huldenberg

27/7: Goetsenhoven

28/7: Hakendover

29/7: Tremelo- Bertem + tijdrit Bertem

30/7: Bertem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *