logo Casalina

Vlierbeekriders moeten hun Classic annuleren

Vlierbeekriders moeten hun Classic annuleren
De affiche van de Vlierbeekriders Classic zal een jaartje moeten opschuiven

Wielertoeristenclub De Vlierbeekriders uit Kessel-Lo moet afzien van de organisatie van de Vlierbeekriders Classic op zaterdag 26 juni. Net zoals het geval is bij vele evenementen, smijt ook hier corona roet in het eten. Deze classic vond plaats met sneak-preview van het parcours voor het WK wielrennen in Leuven. .

“Er zal geen editie 2021 van onze Vlierbeekriders Classic komen op zaterdag 26 juni. De huidige ontwikkelingen rond Covid-19 maken dat wij, ook als club, onze verantwoordelijkheid te nemen hebben om bij te dragen aan de gezondheid in onze samenleving. Een groot evenement organiseren waarin het organisatorisch heel moeilijk zal zijn om alle maatregelen te volgen, behoort daardoor niet tot de mogelijkheden”, klonk het bij de Vlierbeekriders. “Dat vinden we uiteraard ontzettend jammer. Het is elk jaar een hoogdag voor onze club waar we met velen aan bijdragen en waar we enorm naar uitkijken. Hopelijk zijn we volgend jaar in juni zijn we terug van de partij zonder allerlei beperkingen”, klonk het.

De Vlierbeekriders werden opgericht in 2009 en we hebben al wat ervaring bij het organiseren van ritten voor hun verschillende groepen. Iedere zondag, vanaf eind februari tot eind september, voorzien ze ritten voor alle groepen op de baan. Tijdens de herfst en de winter blijven ze ook op de weg rijden als het weer het toelaat en is het mogelijk dat er groepen worden samengevoegd om zo een mooie rit aan te bieden. Door de opgelegde maatregelen tijdens de coronacrisis hebben ze voor elke groep een andere startplaats voorzien in de buurt van hun alomgekende startplaats aan de Westerpoort van de Abdij van Vlierbeek.

Sportievelingen die geïnteresseerd zijn om hun sfeervolle rangen te vervoegen kunnen terecht op secretariaat@vlierbeekriders.be of info@vlierbeekriders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *