logo Casalina

Vlad Van Mechelen voorlopig zegekoning met vier overwinningen

Vlad Van Mechelen voorlopig zegekoning met vier overwinningen
Het podium in Heultje met winnaar Van Mechelen centraal

Nieuweling Vlad Van Mechelen uit Bertem heeft een prima koersweekend achter de rug. De tiener van het Cannibal CT tekende voor zijn vierde seizoenszege in Heultje, daags nadien won hij in Lommel de massaspurt om de vijfde plaats. Hij hoopt om dit weekend opnieuw twee keer te kunnen koersen, eens in Ploegsteert en eens in Tielt-Winge.

In Heultje moesten de renners rondjes rijden met een lengte van amper 5,8 kilometer. 107 renners waren er van start gegaan.

“Ik had verwacht dat alles samen ging blijven. Toen vier ronden voor het einde er vier wegreden en die twintig seconden voorsprong namen, zag ik de bui al hangen. Bij de vluchters zat eerstejaars Sente Sentjes, de zoon van ex-prof Roy Sentjes. Ik schoof op en werkte mee om de kloof te dichten. Vlak voor we de vluchters te pakken kregen, sprong Sentjes weg. Hij nam bij het ingaan van de laatste ronde opnieuw twintig seconden. Ik heb me toen bijna een volle ronde op kop gezet en kwam pas op twee kilometer van de streep bij de leider”, kijkt hij op zijn koers terug. “Ik dacht dat ik door de geleverde inspanningen mijn kansen had verloren  op een snelle eindsprint. Ik ging daarom niet meer van de kop af en draaide als eerste in de richting van de aankomst. Ik zette meteen de sprint in van ver, er kwam niemand meer over en. Ik was verbaasd dat ik nog een kloof van tien meter sloeg op mijn naaste belagers vanaf plaats drie. Alleen Slaets zat nog in mijn wiel, maar verder raakte hij niet.”

Winnaar Vlad met zijn ouders en ploegmaat Kobe Heremans
Winnaar Vlad met zijn ouders en ploegmaat Kobe Heremans

Daags nadien in Lommel werd er op het wiel van Van Mechelen gereden. Daar stonden 80 deelnemers aan de start.

“Het was zo erg dat ik halfweg besloot om me niet meer te bemoeien met het gebeuren vooraan. Daardoor vielen er vier aan. Ze namen niet veel voorsprong, maar haalden de meet. Ik won de groepsspurt om plaats vijf.”

Vlad betwist zaterdag in Ploegsteert de Memorial Frank Vandenbroucke, mogelijk start hij daags nadien in Tielt-Winge. Op logistiek vlak zal het ten huize Van Mechelen even nadenken worden, aangezien zijn zus Gloria op diezelfde dag in Koksijde haar BK voor junioren betwist. Daarna zijn de pijlen gericht op het BK op de weg op in Affligem (11/10)en daarna nog op het BK tijdrijden in Borlo (25/10).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *