logo Casalina

Vlad Van Mechelen pakt tweede dubbel van het seizoen

Vlad Van Mechelen pakt tweede dubbel van het seizoen
Vlad Van Mechelen op het podium als winnaar in Tielt-Winge

Nieuweling Vlad Van Mechelen uit Leefdaal heeft een prima dubbel weekend achter de rug met zeges in de Memorial Frank Vandenbroucke in Ploegsteert en in Tielt-Winge. Onmiddelijk seizoenszege nummer vijf en zes voor de man in vorm van het Cannibal CT.

Eerder pakte hij al in het seizoensbegin uit met een dubbel in Sint-Joris-Weert en Zepperen.

“De twee wedstrijden kenden een totaal ander verloop, maar eindigden beiden wel in een groepsspurt. Tijdens het voorbije weekend overwinning vijf en zes pakken was een combinatie van geluk en kunde. De koers in Tielt-Winge was zwaar maar mocht gerust nog iets zwaarder. Vanaf de tweede beklimming in de openingsronde zat ik er goed vooraan en was het bijna steeds single track rijden. Op zich waren deze twee koersen geen doelen, maar ze staan wel mooi op de erelijst. Dit waren voor mij goede voorbereidingen op mijn echte doelen, de Belgische kampioenschappen tijdrijden en op de weg die binnenkort volgen. Het is leuk dat deze zeges erbij komen”, wist de winnaar na afloop van zijn glorieuze weekend te vertellen.

Oudere zus Gloria Van Mechelen startte in Koksijde aan haar BK na het herstel van een elleboogblessure. Ze keerde tevreden terug van de kust met een zesde plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *