logo Casalina

Vlad Van Mechelen kwam te vroeg op kop in spurt om Belgische nieuwelingentitel

Vlad Van Mechelen kwam te vroeg op kop in spurt om Belgische nieuwelingentitel
Vlnr Borremans, kampioen Dockx en bronzen Vlad Van Mechelen

Op het Belgisch nieuwelingenkampioenschap in Affligem spurtte medefavoriet Vlad Van Mechelen uit Leefdaal naar de bronzen medaille. De tiener van het Cannibal Cycling Team kwam tijdens de spurt om winst en glorie te vroeg op kop en liet zich nog door twee anderen remonteren.

De tweedejaarsnieuwelingen gingen van start net op het moment dat er een korte en hevige regenbui uitbarstte. Dit natuurelement weerhield de renners er niet van om vanaf de openingskilometer vol te koersen.

“De ene aanval volgt de andere op, maar meer dan twintig seconden kreeg niemand. Ik moest een paar keer aan de bak om mee een kloof te dichten. In de laatste ronde hield ik me zoveel mogelijk vooraan, maar op vijfhonderd meter van de aankomst geraakte ik toch nog ingesloten. Samen met de latere winnaar Dockx raakte ik alsnog in de voorste gelederen. Net dan op 250 meter van de streep wordt de spurt ingezet door Jens Verbrugghe. Ik kwam uit zijn wiel op 200 meter van de finish, in de laatste meter werd ik nog voorbijgegaan door Dockx en Borremans. Borremans ging eigenlijk de wedstrijd winnen, maar deed een Alaphilippekke en stak de armen te vroeg op en verloor daardoor de titelstrijd”, aldus Van Mechelen.

Kort nadien ontving hij een selectie voor het BK tijdrijden op 25 oktober in Borlo.

“We richten nu alle pijlen daarop. Een overwinning zal daar moeilijk worden, maar het is één van de disciplines waar ik erg graag wil in verbeteren. Ik ben blij om hier naartoe te mogen”, reageerde een tevreden Vlad Van Mechelen die duidelijk klaar is om de overstap naar de junioren te maken. Hij heeft er een doel van gemaakt om in 2021 van start te gaan in het WK in zijn geboortestad Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *