logo Casalina

Vlad Van Mechelen bekroond als beste Belgische junior met Flandrientrofee

Vlad Van Mechelen bekroond als beste Belgische junior met Flandrientrofee
Vlad Van Mechelen en zijn wielergezin Foto: Familie Van Mechelen

Wielrenner Vlad Van Mechelen (18) uit Leefdaal kreeg dinsdagavond de Flandrientrofee op eventlocatie La Brugeoise in Brugge, hij kreeg deze uitgereikt in de juniorencategorie. Dit betekende voor hem de bekroning op een mooi seizoen. 2022 eindigde voor hem met WK-brons in het Australische Wollongong. Beginnen deed hij eraan met zeges in de de Guido Reybrouck Classic in Damme en de slotrit in de Franse Trophée Centre Morbihan, tussendoor brak hij enkele vingers en herstelde hij wonderwel.

Van Mechelen behoorde tot de vier besten van de wereld

“Ik had ergens wel deze trofee verwacht, ik zette als Belgische junior de beste resultaten neer, langs de andere kant moet je hem dan nog wel krijgen. Buiten het WK vond ik die overwinning in Damme wel de mooiste, zeker omdat het een klassieker over één dag betrof. Ik lag al bij al laat in bed deze ochtend. Die avond duurde lang, maar was gezellig. Daarna het was ook even rijden van Brugge tot thuis.”

Die Flandrien behalen deed hij door een deel van de zomer competitieloos door te brengen, in het Duitse Saarland liep hij enkele complexe breuken aan de vingers op

“Bij een normale polsbreuk kun je na ongeveer een maand terug de fiets op, dit was anders. Ik had een serieus trauma opgelopen waarvan ik even moest revalideren. Ik stond conditioneel terug op nul en moest dus van ver terugkomen. Ik miste zo het Europees kampioenschap en Valromey. De eerste koersen die ik terug reed, daarin was het afzien, maar dat kon ik koppelen aan goede resultaten. Ik keerde op wilskracht terug en kon op die manier pieken op het wereldkampioenschap.”

Het WK was zijn laatste koers

“Ik heb geen winterprogrammatie gepland. Ik zal de komende jaren als belofte alles geven voor het DSM Development Team. Ik weet me goed omringd en weet dat ik het in me heb om dit goed aan te pakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *