logo Casalina

Vlaams-Brabantse wielerkalender onder voorbehoud bekend

Vlaams-Brabantse wielerkalender onder voorbehoud bekend
In en rond Huldenberg vindt eind juli de openingsrit van de Ronde van Vlaams-Brabant plaats, dit is de tweede poging nadat corona dit vorig jaar verhinderde

Cycling Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant zat de voorbije periode allesbehalve stil, de wielerkalender voor volgend seizoen werd al grotendeels opgemaakt. Uiteraard gezien de covid 19-crisis is alles onder voorbehoud. Het meest opvallende gegeven is een driedaagse voor junioren en vrouwelijke elite tussen vrijdag 23 en zondag 25 juli. De week nadien start op woensdag de 21ste editie van de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant.

De kalender valt te bekijken op https://cycling.vlaanderen/assets/uploads/vbr-content/KALENDER-2021-vs-201120.pdf

In dit artikel lichten we enkele opvallendste nieuwigheden eruit. De provinciale opener op de miniemen- en aspirantenkalender in Boortmeerbeek vindt plaats op zondag 4 april. De start en aankomst vinden plaats aan de sporthal aan de Sportveldweg, zoals steeds vallen deze jeugdwedstrijden samen met de Ronde van Vlaanderen.

Hubert Vermaelen van de Lindense Wielervrienden richt 25 april zijn wielerkoers in voor elites z/c en beloften, in de zomer zou op woensdag 4 augustus zijn avondkoers plaats vinden. De aspirantenwedstrijden en de koers voor elites z/c en beloften in Lubbeek vallen dit seizoen weg. “Dat is gevolg van een gebrek aan middelen dat deze twee koersen vooralsnog niet plaats vinden. Die koers in Lubbeek viel normaal gezien in het midden van juli. Ook de aspirantenkoersen komen er daarom niet van”, wist Hubert Vermaelen van de WSC Lindense Wielervrienden.

Op zaterdag 1 mei zou er een profkoers plaats vinden in Rotselaar, meer info daarover volgt spoedig. Normaal gezien is het met start en aankomst in Wezemaal net zoals vorige zomer. Exact twee weken later, op 15 mei, vindt de GP Juma in Kortenbergse deelgemeente Everberg plaats, dat is één van de acht manches van de Womens Cycling Series. De vrouwenkoers van Malderen behoort daar ook toe, maar het is nog even wachten op een officiële toelating en een datum voor die race. Vorig seizoen viel de vrouwenkoers in Malderen op 30 augustus. Als je de Vlaams-Brabantse wielerkalender op naspeurt vindt op 23 mei in Schepdaal een juniorenmanche van de Beker van België, de Grote Prijs Evenepoel, plaats. Dat is een nieuwe koers op de wielerkalender.

Op 29 en 30 mei is een tweedaagse voor nieuwelingen in Heverlee voorzien. Een kleine twee maanden later valt tussen 23 en 25 juli een juniorendriedaagse in en rond het Rotselaarse. De invulling daarvan moet nog geconrectiseerd worden binnen de Vlaams-Brabantse wielerafdeling. “Het is een driedaagse waarvoor we in principe drie verschillende organisatoren zoeken. We zetten voorlopig de wedstrijd in het Rotselaarse, maar de geïnteresseerden moeten daarom niet uit een aangrenzende gemeente komen. In en rond het Heverleese zou er in augustus ook een meerdaagse georganiseerd worden voor vrouwelijke jeugd”, wist Jos Smets, voorzitter van Cycling Vlaanderen afdeling Vlaams-Brabant. Geïnteresseerden voor organisaties kunnen hem steeds contacteren.

Door de plaatsing van deze juniorendriedaagse schuift de 21ste editie tegenover de voorgaande jaren een week op, deze start dus normaliter op woensdag 28 juli en eindigt op zondag 1 augustus. De openingsrit zal plaats vinden in Huldenberg, al onmiddellijk een rit die het klassement kan bepalen. Het was de bedoeling dat Huldenberg al deze vijfdaagse zou openen in 2020, maar de corona-uitbraak verhinderde dit. Rit drie op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli zijn een tijdrit en een rit in lijn, beiden in Leefdaal. Zoals steeds wordt er opnieuw afgesloten in Rillaar. De organisatie van deze rittenkoers is nog een op zoek naar een kandidaat om de tweede etappe te huisvesten. Kandidaten mogen steeds voorzitter Eddy Lissens of penningmeester Jos Smets contacteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *