logo Casalina

Vincent Baestaens puik tweede in Baden

Vincent Baestaens puik tweede in Baden
Vincent Baestaens start gemotiveerd op Leuvense ondergrond

Tremelose veldrijder Vincent Baestaens (31) deed het beter dan enkele jaren geleden in de EKZ-cross in het Zwitserse Baden. Dat illustreerde de crosser van Team Hens – Maes Containers met een prima tweede plaats. Zwitsers kampioen en thuisrijder Lars Forster ging in de slotfase aan de haal uit een kopgroep van vier. De kopman van “Team Vinnie” pakte plaats twee in de spurt tegen Kuhn.

De Zwitser Kuhn reed een halve cross vooraan.

Zijn landgenoten Forster en Rüegg en Baestaens vielen hem in de nek. Vincent probeerde het ook even solo, maar hij werd al snel bij de lurven gevat. In warme omstandigheden was de goede aanval die van Forster.

“Forster was de beste van de kopgroep. Dat is zeker geen sukkelaar, dat is een voormalig Europees kampioen mountainbiken en een ploegmaat van wereldtopper Nino Schurter”, stelt Baestaens. “Ik had toch wat last van de warmte, het was daar ondanks dat we midden september waren, om en bij de dertig graden. Al bij al ben ik tevreden over mijn wedstrijd. Die drie Zwitsers reden in de kopgroep goed samen en trokken om beurt in het offensief. Dat was zwaar, maar zo heb ik ondervonden dat het conditioneel helemaal in orde is. Dat is momenteel het belangrijkste. Trouwens zo’n openingscross dat is altijd een beetje afwachten wat het zal geven, het verliep goed”, gaf de prille dertiger kort na zijn wedstrijd weer.

Vlaams-Brabanders Lander Loockx uit Bertem, Thibau Nys uit Baal en Len Dejonghe uit Wilsele finishten er respectievelijk als zevende, dertiende en vijftiende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *