logo Casalina

Vincent Baestaens pakte zijn achttiende top tien van het seizoen maar…

Vincent Baestaens pakte zijn achttiende top tien van het seizoen maar…
Vincent Baestaens is aan zijn laatste crossen va, het seizoen toe

Na een stevige hersenschudding opgelopen op het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Fayetteville moest Tremelose crosser Vincent Baestaens enkele weken lang de wonden likken. Gelukkig kan hij deze winter nog enkele veldritten betwisten. Zijn voorbije wedstrijd de X2O Trofee Brussels – Brussels Universities Cyclocross daarin kwam hij als tiende over de streep. Toch voelt en voelde de prille dertiger, die aan zijn laatste wedstrijden bezig is voor Team Deschacht – Group Hens – Maes Containers, zich fysiek allesbehalve goed.

Het is een half mirakel dat Baestaens überhaupt dat WK nog uitreed en daarbij zelfs nog enkele plaatsen won.

“Ik heb enorm veel geluk gehad bij die val, voor hetzelfde geld breek je je nek. Na het ziekenhuis en de reis naar België moest ik enkele weken bekomen van de opgelopen hersenschudding. In begon opnieuw in Brussel, met het resultaat kan ik leven, met het gevoel minder. Er zit nog vocht op mijn nekwervel, dat stijft soms op en dat is allesbehalve een aangenaam gevoel. Het was ook wat wringen op mijn fiets, zo ontspannen mogelijk crossen zat er jammer genoeg niet in.”

Baestaens rijdt dit weekend nog de Waaslandcross in Sint-Niklaas en daags nadien de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle en daarna…

“Het zijn beiden mooie omlopen, uiteraard afhankelijk van wat de regen er nog zal aanrichten. Ik zal er met volle motivatie rijden. Ik had enkel gehoopt in betere omstandigheden daarnaartoe te kunnen voorbereiden. Daarna volgt wat rust, onder andere met een vakantie naar de Verenigde Staten. Qua ploeg naar volgende winter toe heb ik nog niet onmiddellijk zicht op hoe of wat. Er bestaan enkele mogelijkheden, maar voorlopig is het nog iets te vroeg en moeilijk om die knoop door te hakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *