logo Casalina

Vincent Baestaens nog niet helemaal pijnvrij aan de slag

Vincent Baestaens nog niet helemaal pijnvrij aan de slag
Vincent Baestaens hoopt op een even stralende start in Hamme Foto: Jarne Castermans

Tremelose veldrijder Vincent Baestaens is na zijn val midden december in de Superprestige in Gavere nog niet helemaal op toerental. Deze klap tegen een boom ontnam hem jammer genoeg wel de kans op een WK-selectie na een prima Europees kampioenschap waarop hij tiende werd. De speerpunt van Group Hens – Maes Containers kan best wel leven met de huidige situatie en mikt op beterschap komend weekend.

“Het was de voorbije weken niet goed genoeg om een WK-selectie te verdienen. Ik heb er vrede mee. Het merendeel van de jongens die werden geselecteerd verdienden het dubbel en dik, ergens zouden Diether Sweeck en/of Jens Adams mee mogen gaan gezien ze in goede doen waren. Voor die zware val had ik ergens stiekem wel gehoopt op een WK-selectie. Jammer genoeg haalde ik het niveau van voor mijn val niet meer en was dit niet genoeg voor het WK”, opent een positief ingestelde Baestaens. “Fysiek begint het te verbeteren, die val tijdens heeft een serieuze impact gehad op mijn algemene conditie. Ik heb toch nog steeds last van de rug en de knie. Ik rijd zelfs met een gat in mijn outfit aan de knie zodat er geen wrijving kan ontstaan met mijn knieschijf. Momenteel is rusten geen optie. Ik ben sinds de voorbije weken weer volume aan het opbouwen op training, voordien was het behelpen.”

De X2O Badkamers Trofee in Hamme is zijn volgende objectief.

“Top tien behalen in Hamme zou leuk zijn. Ook niet alle grote namen gaan er van start omdat er verschillenden onder hen de focus leggen op de wereldbeker in Overijse, daags na Hamme. Daarna zal ik na het wereldkampioenschap alles rijden wat er nog op het programma staat. Hopelijk kan ik er binnenkort een mooi seizoenseinde aan breien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *