logo Casalina

Vincent Baestaens leider in EKZ-klassement na twee tweede plaatsen

Vincent Baestaens leider in EKZ-klassement na twee tweede plaatsen
Vincent Baestaens neemt een balkje. EKZ CrossTour Bern 2020,Weyermannshaus , am October-18-2020-Sam Buchli

De tweede EKZ-cross in Bern leverde voor Vincent Baestaens (31) opnieuw een tweede plaats op. Net na een fietswissel zag hij latere winnaar Michael Vanthourenhout versnellen en zat hij zelf te ver. In de spurt om plaats twee kon de karaktervolle veldrijder uit Tremelo de Spanjaard Orts verslagen. Na afloop bleek dat hij de leiderstrui van de EKZ-cross mocht in ontvangst nemen.

“In geval van een EKZ-cross, zoals hier het geval was in Bern, ga ik meestal voor een podium of de zege naar ginds. Hier had ik mijn zinnen op een overwinning gezet. Ik had in Bern niet te klagen over de vorm en mijn wedstrijd kende dan ook een goed verloop. Toen Vanthourenhout een versnelling plaatste zat ik te ver. Ik had een probleempje met mijn wiel en moest een fietswissel ondernemen. Daardoor verloor ik enkele posities. Ondertussen was de spreekwoordelijke vogel gaan vliegen. Ik moest afrekenen met de Spanjaard Orts en Thijs Aerts in de strijd om plaats twee. De sprint verliep goed, wat me de tweede plaats bracht”, reageerde de prille dertiger van Team Hens – Maes Containers. “Ik ben blij met mijn plaats, Vanthourenhout is beter, dat is geen schande om daarvan te verliezen. Ik had wel graag op zijn wiel gezeten toen hij zijn aanval plaatste, om te zien of ik effectief kon volgen.”

Door twee tweede plaatsen is het ergens logisch dat Baestaens aan de leiding komt.

“We reden tot nu toe twee EKZ-crossen, ondertussen zijn er door covid 19 vele manches daarvan afgelast. Er rest er nog eentje begin januari in Meilen. Ik ga uiteraard voor eindwinst. Ik ga vooral met Zwitserse thuisrijders Rouiller en
Kuhn, die vorig jaar nog de wereldbeker voor beloften won, rekening moeten houden.”

Ploegmaat Lander Loockx uit Bertem was er ook actief, maar moest genoegen nemen met een achttiende plaats. Hij kwam nooit echt volledig in zijn ritme op een enorm snel rondje.

Bijna zaten ze ten huize Baestaens met twee tweede plaatsen.

“Mijn vriendin Annemarie Worst reed in de cross van de Ethias Cross in Beringen op een tweede plaats tot de laatste bocht naar de aankomstzone toe. Daar kwam ze ten val en ondervond ze materiaalpech, anders was ze ook als tweede geëindigd.”

Zijn volgende opdracht is de Superprestige van Ruddervoorde van komende zaterdag, één van de vele crossen zonder publiek.

“Ik hoop er op top tien. Dat er geen publiek zal aanwezig zijn, is uiteraard ergens jammer maar de toeschouwers kunnen het volledige verloop live op de televisie volgen. Ik vind zo het verloop van de cross veel veiliger. Ik vind dat je beter iets op televisie hebt, dan dat alles afgeschaft is. Hopelijk blijft het tot dit jaar beperkt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *