Q8 tempo oil banner

 

Vincent Baestaens blijft stappen zetten

Vincent Baestaens blijft stappen zetten
Vincent Baestaens is blij met de regelmaat en de eigen en collectieve prestaties

Tremelose cyclocrosser Vincent Baestaens (32) heeft een prima weekend in het veld achter de rug. Het begon met een achtste plaats in de Superprestige in Merksplas, daags nadien stevende hij af op een zevende stek in de wereldbeker in Koksijde. De prille dertiger van Team Deschacht – Hens – Maes Containers had naar eigen zeggen enkele goede maar geen topdagen.

Zijn beste gevoel van de voorbije weken etaleerde hij tot nu toe op de wereldbeker in het Tsjechische Tabor waar hij medio november achtste werd.

“Het weekend was goed, ik mag niet klagen. Met een zevende en achtste plaats had ik best goede, maar geen topdagen. In Tabor was het naar mijn gevoel top. Ik ben al bij al tevreden. Vergeet niet dat ik vorige lente aan de knie werd geopereerd en dat ik pas vanaf het tweede deel van de zomer mijn voorbereiding deftig kon aanvatten en geen teamstage of Oostenrijkse meerdaagse kon afhaspelen. Het tweede deel van de voorbereiding verliep heel goed. Ik heb meer moeten trainen op een kortere periode, maar dat ging me blijkbaar goed af.”

Vorig jaar volgde een stap in de goede richting, die kwam er dit seizoen ook. Komt daarbij dat Team Deschacht – Hens – Maes Containers ook collectief begint te presteren.

“Ik voelde vorig seizoen dat ik progressie maakte op vlak van resultaten. Ook dit jaar zette ik een stapje erbij tegenover een jaar geleden op dit moment. Het is voorts ook overduidelijk dat iedereen in de ploeg goed heeft gewerkt. Daan Soete doet het goed en Tom Meeusen en Lander Loockx komen heel goed op niveau. We zitten nu al met zijn vieren in de wereldbekers. Dat is heel mooi daar dit het grootste veldritevenement ter wereld is. We kunnen als team niet klagen!”

Baestaens’ volgende crossen zijn de X²O Badkamers Trofee in Kortrijk (za 27/11) en de wereldbekers in het Franse Besançon (zo 28/11), Antwerpen (zo 05/12) en het Italiaanse Val di Sole (zo 12/12).

Geef een reactie