logo Casalina

Vincent Baestaens benieuwd naar thuiscross in Leuven

Vincent Baestaens benieuwd naar thuiscross in Leuven
Vincent Baestaens start gemotiveerd op Leuvense ondergrond

De tiende editie van de cross in Leuven vindt komende zaterdag, uitzonderlijk zonder publiek, plaats. Streekrenner Vincent Baestaens uit Tremelo reed er in 2016 naar een derde plaats en acht de kans op een herhaling daarvan niet onmogelijk, maar eerder klein. Ploegmaats Meeusen en Soete kunnen ook een rol van betekenis in deze vierde manche van de Ethias Cross volgens de speerpunt van het Leuvense Team Hens – Containers Maes.

In Niel kende Baestaens voorbije woensdag geen meeval.

“Door die lekke band na de materiaalpost belandde ik ver achteraan, ik maakte daarna nog foutjes, jammer. Ik had ook opnieuw last van mijn rug na een schuiver, ik hoop dat het geen sluimerende ontsteking is. Ik ondervond daarvan al voor Niel al last maar die diepe modder en al dat lopen, deed daar geen deugd aan. Gelukkig is in Leuven de omloop van een heel andere orde. Ik zou heel graag na afloop van die cross, een halve thuiswedstrijd, tot de tien besten behoren”, opent de recente tiende op het voorbije Europese kampioenschap in het Nederlandse Rosmalen.

In 2016 oogstte hij aan de Hertogstraat, waar de omloop is gevestigd, al eens een mooie derde stek.

“Het gegeven dat ik er al heel goed voor de dag kwam, schenkt me uiteraard flink wat vertrouwen. Vooral het technische steile gedeelte achteraan spreekt me aan. Het is vaak het verschil tussen net wel boven raken op de fiets of moeten afstappen, dat een verschil kan opleveren. Ik kijk er naar uit om alles te geven”, zegt Baestaens. “Ploegmaat Soete mag zeker top vijf ambiëren, indien het echt meezit kan hij zelfs op het podium plaats nemen. Hij zal wel een goede start moeten nemen aangezien hij niet op de voorste linies de race aanvat. Tom Meeusen zal ongeveer dezelfde ambities als ik koesteren, top tien met andere woorden. Als belofte en thuisrenner Len Dejonghe kan uitrijden, dan heeft hij een goede prestatie geleverd. Jongste ploegmaat Jetze Van Campenhout is eerstejaars, de snelheid zal voor hem hoog liggen, ik ben benieuwd wat hij er kan verwezenlijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *