logo Casalina

Vince Gerits droomt van een mooi seizoen na podiumplaats op GP Vermarc en misschien wel meer…

Vince Gerits droomt van een mooi seizoen na podiumplaats op GP Vermarc en misschien wel meer…
Vince Gerits (l) overschreed net de lijn als derde in de GP Vermarc
Snelle man Vince Gerits (24) uit Nieuwrode toonde zich matig tevreden met een derde positie in de Grote Prijs Vermarc in Wezemaal. Nadat winnaar Willems en tweede Van Eetvelt waren gaan vliegen, won hij de spurt van de achtervolgers om plaats drie. Zo eigende hij zich de laatste podiumplaats toe en de tweede op rij voor zijn Stageco CT na de tweede stek van ploegmakker Brent Clé in vorige editie.

Vroeg in de wedstrijd zat hij al op kop met veertien renners.

“Uiteindelijk komen er nog een stuk of twintig anderen aansluiten. In de voorlaatste ronde was bij mij het vet van de soep. Ik kreeg daarenboven last van de hitte. Er zat niets anders op dan proberen aan te klampen. In de laatste ronde konden ze met zijn vieren wegrijden. Ik speelde alles of niets op de Middelberg en ik heb zelf met twee renners van Lotto-Soudal in het wiel de sprong naar voor kunnen maken. Uiteindelijk komt er nog een duo aansluiten. Ik dacht: we gaan met zijn negenen naar de streep. Achteraf bekeken gegokt en verloren, ik rekende op mijn sprint maar jammer genoeg kon er bij het naderen van de slotkilometer een duo ontsnappen. Ik ben toch wel teleurgesteld omdat ik weet dat het erin zat. Binnenkort komen er al nieuwe kansen! Uiteraard koester ik stilletjes een profdroom, maar eerst moet ik mijn best doen.”

Vandaag start hij met hernieuwde ambitie en moed in de profkermiskoers van Puivelde Koerse, daarna volgt de pittige Triptyque Ardennais (UCU 2.12, 20-22/05).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *