logo Casalina

Vijf studenten organiseren Grote Prijs Balenberg om wielerbeleving te doen heropleven

Vijf studenten organiseren Grote Prijs Balenberg om wielerbeleving te doen heropleven
De vijf studenten die de GP Balenberg van dit weekend organiseren

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei vindt er een wielerweekend plaats op de grens van Baal en Betekom, namelijk de Grote Prijs Balenberg. De tweedaagse wordt georganiseerd door een handvol gemotiveerde studenten van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan de Leuvense hogeschool UCLL. Het wielerweekend draait om sfeer, sport en de inwoners van Baal en omstreken nog eens samen te laten komen na de voorbije twee coronajaren. Opvallend op zondag organiseren ze de Belgische kampioenschappen voor medische beroepen, ééntje in de categorie ouder dan vijftig jaar en één kampioenschap voor de medici jonger van een halve eeuw.

Met vijven zijn ze de initiatiefnemers.

Het gaat om wielrenner Seppe Galicia die uit Tremelo, nabij Baal komt, Stijn Iven uit Bertem, Stefaan Geerkens uit Scherpenheuvel, Wout Paulussen uit Oplinter en Dennis Seyen uit Geel. Ze krijgen komend weekend ook nog wat hulp van Chiro Tremelo.

“Op de Moorsemsestraat in Baal, op de grens met Betekom, kregen we van de gemeente Tremelo een groot terrein ter beschikking. We voorzien een grote tent met drank- en eetstanden en hopen die zaterdagavond tot een kot in de nacht sportief getint plezier te beleven. We willen van de koers opnieuw een openlucht volkscafé maken. We willen niet enkel de renners, maar ook de omwonenden uit hun kot lokken”, aldus Galicia.

Nu de coronabarometer wat meer vrijheid geeft, kan de organisatie van allerlei evenementen herberginnen.

Ze willen zoveel mogelijk inwoners van en rondom Baal betrekken bij het evenement en er samen met hen een geweldig weekend van maken.

Niet enkel de echte wielerfanaten zijn welkom om te koersen op 7 en 8 mei, ook liefhebbers van de sport kunnen deelnemen. Zo is er voor hen een retrokoers op zaterdag 7 mei en kan je met een blok ham, een bak bier of een kilo kaas huiswaarts keren. Op zondag 8 mei vindt de toeristenkoers plaats voor de niet zo fanatieke liefhebbers. Inschrijven voor de verschillende koersen kan ter plaatse. Meer informatie is te vinden op het Facebook evenement “Grote Prijs Balenberg”.

Naast het sporten en zweten vinden op het terrein ook een aantal randactiviteiten plaats. Zo kan je genieten van de zon en een frisse pint in de lentebar of kan je meedoen aan de tombola en zo prijzen winnen ter waarde zevenhonderd euro. De organiserende studenten staan ook stil bij kinderanimatie en voorzien voor hen een springkasteel.

Op zaterdag 7 mei vinden de provinciale VWV-kampioenschappen voor de C,D en E-categorie plaats vanaf 13.30 uur. De VWV-liefhebbers komen vanaf 15.30 uur aan de beurt voor hun PK, de retrokoers is er vanaf 18 uur. Op zondag vindt vanaf 13.30 uur het nationale kampioenschap voor de medici ouder dan een halve eeuw plaats, vanaf 15 uur mogen de deelnemers uit de medische branche jonger dan vijftig jaar een gooi naar de titel doen. Zondag wordt er afgesloten met een wedstrijd voor wielertoeristen vanaf 17.30 uur.

De poster van de eerste GP Balenberg
De poster van de eerste GP Balenberg

“Als alles goed verloopt, organiseer ik sowieso opnieuw volgend jaar deze wedstrijd. Of dat voor de rest van de groep het geval is, weet ik nog niet. Ik ben me er heel hard mee aan het amuseren en het ligt mij ook wel! Daarbij nog de algemene goede commentaar, dat motiveert me om volgend jaar het opnieuw te willen doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *