logo Casalina

Victor Van de Putte net op tijd hersteld van ziekte voor thuiskoers Memorial Philippe Van Coningsloo

Victor Van de Putte net op tijd hersteld van ziekte voor thuiskoers Memorial Philippe Van Coningsloo
Victor Van de Putte op training

Victor Van de Putte uit Rijmenam raakte net op tijd hersteld van ziekte om op Pinksteren te starten in zijn thuiskoers, de Memorial Philippe Van Coningsloo. Gezien hij nogal last had van de luchtwegen hoopt de prille twintiger van Team Deschacht – Hens – Maes dat het niet al te warm zal worden en er een druppeltje regen zal vallen.

De koers start in Waver en loopt doorheen de Druivenstreek en het Dijleland naar Bonheiden.

“Het valt af te wachten wat het zal opleveren na vier dagen virale infectie, ik zat deze vrijdag voor het eerst opnieuw op de trainingsfiets. Zo’n ontsteking is nooit een positief gegeven ter voorbereiding van een koers. Ik hoop op pinksterzondag op regen, zodat er wat meer zuurstof in de lucht aanwezig is. Gelukkig voel ik me dag na dag beter. Het valt moeilijk in te schatten hoe ik er voor de dag kom.”

Van de Putte verwacht veel supporters in eigen streek.

“De hele omloop loopt langs mijn trainingswegen die ik uiteraard zoals mijn broekzak ken. Het is lang vlak, zoals de strook tussen Haacht en Muizen. Het zal moeilijk worden om daar mee te glippen in een kopgroep. Iedereen krijgt zondag een vrije rol, we werken voor elkaar, anticiperen op de koersomstandigheden en bekijken dan wie er het meeste kans op succes heeft. Ik verwacht veel supporters waaronder vrienden, familie zoals mijn vake en zijn vriendenkring, dat zal me enorm motiveren!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *